Ska vi tillbaka en matta med No Stain Efter vattenskador

? Efter den första rusa av panik när du hittar vattenskador i ditt hem avtar , kan du ta tröst i det faktum att inga fläckar finns kvar på din matta . Fläckar är det minsta av dina bekymmer när det gäller vattenskador och mattan fortfarande kan behöva bytas ut . Vattenskador

Om vattnet skadorna på din matta är av rent vatten , då det inte kommer att orsaka missfärgning . Fläckar är inte den enda konsekvensen av vattenskador . Om mattan var blöt och inte torkas omedelbart , då mögel kan börja växa på den. Du vet , om svampen växer på ytan mattan : du kommer att kunna se den och känna dess slemmiga konsistens när du går på det med nakna fötter . Mögel kan också växa på stoppning under mattan , gömd där du inte kan se den .

Faror

Mögel växer på mattans stoppning presenterar flera faror . Sporerna det släpper kan utlösa negativa hälsoeffekter hos vissa personer , vilket resulterar i symptom som väsande andning , rinnande ögon och hudutslag . Mögel släpper en foul , jordig doft som kan genomsyra ditt hem . Därför att den är dold , kan det växa okontrollerat och sprida sig till andra områden . Vattenskador i ett rum så småningom kan utlösa mögel på andra områden i ditt hem .

Lösningar

När vatten skador uppstår på din matta , torka omedelbart . Använd utsug för att dra vatten från mattan och kudden under den samt fläktar för att torka ytan . Detta minskar risken för mögel , men inte eliminera den. Du kan dra upp mattan på väggarna och dra den tillbaka till visuellt söka efter mögel . Om du tycker att det är i en liten , isolerad patch på stoppningen ensam , ta bort den mögliga området tillsammans med en fot bred barriär av ren utfyllnad . Ersätt det med ny stoppning.
Överväganden
p Om du inte vill dra upp mattan , kan professionella mögel remediators testa ditt hem för förhöjda mögel spore nivåer , som anger att det finns mögel i din matta . Om mögel växer på ett stort plåster av stoppning eller om det finns flera områden av mögeltillväxt , behöver vadde bytas. Om mögel växer på den övre sidan av stoppningen mot mattan, då mattan måste bytas ut också. Detta skyddar din familj och ditt hem från de skadliga effekterna av mögel . Addera