Hur att rengöra Efter en brand i hemmet

Om en brand uppstår i ditt hem , det kan lämna efter sig en enda röra , även om du bärgades struktur och dina ägodelar . Du kan rensa bort sot och skräp lätt genom att följa en plan .
Vad du behöver Omdömen Rengöring tvål och pulver
Mops Home Våt och torr dammsugare
Handskar
Disinfectent
Review, en tvättmaskin och torktumlare Omdömen Svampar
soppåsar
Varmvatten sälja Mild Soap
Instruktioner
1

gå inte tillbaka in i ditt hem förrän branden marskalk säger att det är säkert . En annan brand kan bryta ut eller det kan fortfarande vara brinnande aska . Medan du väntar , ring din Försäkringskassan eller justerare . De flesta myndigheter har 24 -timmars callcenter där du kan lämna ett meddelande . Om branden inträffade under kontorstid , ge inte upp förrän du prata med en person.
2

Väl tillbaka inne i ditt hem , vara försiktig med att flytta runt saker . Din försäkring justerare kommer antagligen att ta bilder av scenen , och du vill inte göra något som kommer att sänka hans skador apraisal . Men om du inte kan stanna i hemmet , ta bort alla värdesaker . Se till att utredaren går inne i huset med dig och noterar vad du tar . Innan du lämnar , säkra alla dörrar och fönster , för att skydda något som du lämnar bakom .
3

Innan du börjar rengöra , hyra en byggnad eller elektrisk inspektör för att kontrollera om den elektriska är säkert för dig att använda. Om skadan är allvarlig , bör du ha din el och gas kopplas bort förrän alla reparationer görs .
4

Om du gör ren upp dig själv , öppna alla fönster . Var noga med att använda handskar vid rengöring . Börja med att kasta bort allt som kan locka mögel .
5

Använd en våt och torr dammsugare för tvål upp något vatten i mattorna .
Desinficera hela området .

6

Ta bort alla våta kläder , våta draperier eller andra våta tyger . Tvätta det som är salvageable i en stark rengöringsmedel . Kasta bort resten.
7

Tvätta väggar och tak i varmt vatten och mild tvål . Om möjligt gör detta medan de är sill våta . Det är lättare att rengöra och även kommer att hålla mögel och mjöldagg från att bildas .
8

Om vatten trängt under din linoleumgolv , är det bäst att ta bort den. Lämnar linoleum med vattnet i mellan den och din trägolv kan orsaka skevhet och röta .
9

Om du hittar den här rengöringen är för mycket för dig , kontakta experterna på en full service restaurering företag som handlar om eld , rök och vattenskador . I vissa fall kan din hemförsäkring täcker hela eller delar av kostnaderna .