Återställa Carpet Efter vattenskador

Återställa Carpet Efter vattenskador . Om du har blivit utsatt för en översvämning eller en vattenläcka , kan din matta har lidit vissa vatten skador och kommer att kräva omedelbart återställande . Beroende på källan för det inkommande vattnet , kan din matta återföras till originalskick utan att kompromissa din hälsa och säkerhet . Läs vidare för att lära sig att återställa mattan efter vattenskador . Home Instruktioner
1

Identifiera källan till översvämning eller läckage , vilket kommer att avgöra om din matta är salvageable . & quot ; Sanitary & quot ; vattnet kommer från rör eller regn , medan & quot; ohälsosamma & quot ; vattnet kommer från flödade över toaletter och andra källor som kan vara lätt förorenade . En matta som har kommit i kontakt med & quot; svart & quot ; vatten, såsom avloppsvatten eller grundvatten, bör kasseras så snart som möjligt .
2

stoppa vattenflödet för att förhindra ytterligare skada. Om du har några problem , kontakta en rörmokare eller ingenjör som kan hjälpa dig att isolera källan .
3

Desinficera våta området genom att skrubba den med en rengöringslösningsom består av ett par matskedar blekmedel upplöst i en liter vatten . Kom ihåg att ventilera rummet som du rensar - del av dessa gaser kan vara giftiga .
4

Tear runt våta fläckar med hjälp av en box - cutter och lyft upp mattan . Kassera stoppning under och hålla mattan förhöjda. Om du har möbler i rummet , antingen ta bort den helt och hållet , eller hissa upp den på block så att golvytan är öppen .
5

Konfigurera industristorafans som direkt blåser på det nedsmutsade området . Kör dem på hög i minst 36 timmar efter händelsen , var försiktig och håll elektriska sladdar borta från de våta fläckar . Det är också till nytta att inrätta en avfuktare för att påskynda torkningen. En professionell städning kan hjälpa dig med denna uppgift .
6

Håll gångtrafik till ett minimum på tork mattan . Detta kommer att bidra till att maximera luftflödet till de våta fläckar och förhindra försvagning av laminattätningenunder.
7

Kontrollera din matta framsteg efter 12 timmar . Om fläktarna inte har hjälpt , bör du överväga att byta ut det hela - 12 timmar tillräcklig tid för mögel att utvecklas och om mattan inte har torkat upp märkbart då , du kan vara i riskzonen för farliga allergener .

8

Kontakta ditt försäkringsbolag agent för att diskutera situationen , särskilt om du bor i en bostadsrätt . Beroende på hur läckan eller översvämning inträffade , kanske du inte ansvarig för återställningskostnader .

Vorherige Seite

No