Hur att rengöra upp från en Sewer Backup

Avloppsvatten backup i hemmet är en hälsorisk . En säkerhetskopia kan hända när septisk systemet svämmar eller när det finns en träsko i staden avloppsledningar , trasiga rör eller någon av ett antal andra orsaker . När det händer , måste du vidta åtgärder för att rensa upp det så fort som möjligt . Orenat avloppsvatten medför ett antal problem, bland annat , viktigast av allt , hälsorisker . Dessa risker inkluderar virus, bakterier och parasiter . Vid rengöring , arbete på ett område i taget så proceduren går smidigt .
Vad du behöver Homegummihandskar
Ansiktsskydd
Vått /torrt vakuum eller pump Omdömen Sopsäckar
Trädgård slang Home Broom
sopskyffel
2 hinkar
Desinfektionsmedel renare
Rags
Mop
Bleach
Skurborste
Fan
Avfuktare
Anti - bakteriell tvål
nagelborste
Instruktioner
1

Kontakt allmännyttiga företag att vända tjänster som gas och el av. Detta är nödvändigt när avlopps backup sker i källaren , och apparater, till exempel en gas ugn eller eluttag påverkas av säkerhetskopian . Sätt på säkerhetsutrustning såsom gummihandskar och visir .
2

Ta bort eventuellt vatten från avloppssäkerhetskopia med en våt /torrdammsugare . Om vattennivån är betydande, använd en pump för att ta bort den. Sortera alla tillhörigheter i området i kategorier bestående av saker du behöver kassera och saker som du kan rengöra . Du måste kasta föremål såsom kosmetika, böcker , leksaker och mattor . Placera i soppåsar och ta bort från området. Saker som du kan rengöra inkludera kläder , konserver , möbler och andra liknande poster .
3

Spraya ner området med friskt vatten från en trädgårdsslang om slam från avlopps backup kvar på väggar. Avlägsna vattnet igen om det behövs med hjälp av våt /torr vakuum eller pump . Rena fasta ämnen från golvet med hjälp av en sopborste och skyffel . Fylla en hink med vatten och ett desinfektionsmedel rengöringslösning enligt anvisningarna på etiketten . Fyll den andra hinken med rent vatten . Tvätta väggar med trasor och rengöringsmedel . Skölj väggar noggrant med färskvatten . Börja i det bortersta området från dörren och arbeta dig tillbaka .
4

Rent våningar med en mopp , hink och desinfektionsrengöringslösning. Byt vatten kontinuerligt under rengöringsprocessen . När du är klar rengöring , dödar bakterier på alla väggar och golv med en skurborste doppad i en lösning av 1/2 kopp blekmedel till 1 liter vatten . Öppna alla fönster inom avlopps backup . Detta kommer att hjälpa i rummet för att torka och vädra ut . Sätt upp en fläkt och avfuktare för att hjälpa till med torkningen .
5

Ta en varm dusch efter rengöringen är klar och tvätta alla delar av kroppen noggrant med antibakteriell tvål . Använd en nagelborste på fingrarna för att se till att de är rena . Ät, rök eller drick tills du gör detta för att förhindra spridning av bakterier eller virus . Kontakta allmännyttiga företag efter rengöringen är klar att inspektera apparater för att se till att de är säkra innan du åter gas och elkraft till huset .