Hur torka ut en fuktig källare Efter en översvämning

Översvämningsskador inne i bostäder kan uppstå på grund av kraftiga regn eller trasiga vattenledningar . Källare är särskilt utsatta för översvämningar , eftersom de ger en naturlig avrinning område för vattenmassorna och har oftast vattenrör som går genom dem . När en källare översvämningar , kan andra problem uppstå såsom utveckling av mögel och mjöldagg . Fuktiga källare, och innehållet , måste torkas ut så snart som möjligt för att förhindra ytterligare problem. Detta är vad du behöver
Bucket
Dränkbar pump
Våt /torr vakuum
Crowbar
Fläktar
Bricks
Förlängningskablar
Avfuktare
Handskar
Gummi stövlar
Visa fler Instruktioner
1

Stäng av el till källaren från huvudbrytarenrutan . Om huvudbrytarenär placerad i källaren , ring elbolaget för att få hjälp innan du kommer in i källaren .
2

Öppna alla dörrar och fönster som leder till källaren för att ge extra ventilation .

Billiga 3

Ta bort alla möbler , vitvaror , gardiner och alla andra bärbara föremål från rummet .
4

Ta bort alla stående vatten från golvet i källaren med hjälp av en hink eller en dränkbar pump om vattnet är mer än en fot djup . När det mesta av vattnet har tagits bort , använd en våt /torrdammsugare för att suga upp eventuellt återstående vatten på golvet .
5

Ta bort mattor , om sådan finns , från golvet . Placera en kofot mot BMC vid kanten av golvet och bända loss den. Ta tag i mattan och dra upp den med händerna för att ta bort den . Ta bort mattan pad från under golvet också. Placera mattan och mattan pad på en plats utomhus som får fullt solljus för att torka .
6

Anslut fläktar och placera dem runt insidan av källaren för att cirkulera luften . Placera fläktarna på toppen av tegelstenar för att förhindra dem från att röra den fuktiga golvet. Eftersom elen i källaren är avstängd , måste du använda en förlängningskabel som sträcker sig till en annan del av hemmet . Fläktarna måste köra hela tiden tills källaren torkar ut vilket kan ta upp till en vecka .
7

Placera en avfuktare inne i källaren och koppla in den för att ta bort fukt från luften . Medan fansen ger god luftcirkulation , de bara återcirkulera fuktig luft . Således behövs en avfuktare för att avlägsna fukt så att källaren kommer att torka ut . Precis som med fansen , lämna luftfuktare tills källaren torkar ut . Kontrollera luftfuktaren " vattenuppsamlingstankvar två till tre timmar och häll ut vattnet . Addera