Hur man odlar Tryffel i Nya Zeeland

Tryffel är unika och värdefulla tillägg till många köks recept , och ta med en mörk , rik och jordig smak till en maträtt . Även om de är en medlem av svamp familjen , tryffel är svårare att odla än deras gemensamma kusiner , eftersom de kräver mycket speciella odlingsförhållanden . Tryffel växer under jord , från rötterna av träd , snarare än på egen hand . En webbplats ska vara varmt och soligt för framgångsrik träd och tryffel tillväxt med bra skydd för båda anläggningarna . Den soliga , tempererade väder och generös nederbörd i Nya Zeeland gör att ön en idealisk plats för växande tryffel .
Du behöver
Shovel
Vatten
tryffel träd Home Mulch
vid Instruktioner
1

Välj en plats som vetter mot norr i Nya Zeeland , för att skydda din gröda från kalla sydliga vindar . Se till att du befinner dig får full sol för att vårda träd och god dränering . Dålig dränering orsakar tryffel och träd rotröta .
2

Köp tryffel träd från en tryffel plantskola . Rötterna till de här träden är redan ympas med tryffelodlingar, för att odla svampen . Plantera träd i hål som är djupt nog för deras rot bollar och tre gånger så bred , med 6 meter mellan träd och 10 till 12 meter mellan raderna . Maximala planterings rekommendationer är 500 träd per hektar . Lämna en 7 -fots buffertzon mellan tryffelträdoch icke - tryffel träd för att skydda rötterna i det tidigare .
3

Vatten dina tryffelträdmed 3 inches av vatten och sätta 2 inches av kompost över jorden för att behålla värmen och markfuktighet . Skölj träden eller handen vatten för att upprätthålla 3 inches vatten per vecka. Använd handen vattning bara att komplettera naturligt regn i Nya Zeeland , särskilt under vintern .
4

Weed tryffel odlingen varje vecka för att skydda rötterna på träden från trängsel eller parasiter . Behåll din kompost lager för att förhindra ogräs , och öka lagret under Nya Zeelands vintern för att skydda rötterna och tryffel på träden .