Gödsel behövs för att växa Gazanias

Om det är en solig , torr plats i din trädgård där du har problem med att hålla växterna går i sommarens hetta , som kallas en glad blommande växt gazania ( . Gazania spp. ) kan vara ett perfekt val för dig . Ibland kallas den skattblomma , de flesta sorter av denna växt är relativt låga växande och göra bra perenn mark täcker i US Department of Agriculture anläggningen hardiness zoner 8 till 11 . I kallare områden , de också göra bra som ettåriga eller kan vara övervintradeinomhus . Kännetecken

gazania anläggningen är ett särskilt bra val för ett stenparti eller något annat område som har en tendens att torka ut mellan vattningarna . Anläggningens bladverk är en attraktiv blågrönt och dess blommor liknar prästkragar . De finns i ljus gul , orange eller röd , och en del har ovanliga , tvåfärgade kronblad som är randiga med färg . Blommorna öppnar under dagsljus och stänger på natten , återuppta nästa morgon . Sammantaget växter spridit sig till att omfatta ett område på 1 till 2 meter och är vanligtvis 6 till 12 inches tall , även om detta varierar något med sorten .
Gödnings

gazania anläggning är särskilt tolerant mot dåliga förhållanden och inte kräver regelbunden utfodring . Du kan befrukta en växt en eller två gånger under odlingssäsongen , med hjälp av en balanserad gödselmedel , såsom en 10-10-10 formel. Späd gödselmedlet med en hastighet av 1/4 tsk per gallon , men också kontrollera ditt paket etikett för ytterligare anvisningar . Inte över - befrukta en gazania anläggning , eftersom detta kan främja frodiga tillväxten av bladverk på bekostnad av blommor .
Jord

gazania växten trivs i alla typer av trädgårdsjord som är väl dränerad . Du kan höja din markens bördighet genom att blanda i kompost vid planteringen , men om du gör det , minska gödsling till en ansökan under våren för att undvika övermatning. Gazania gör inte bra när dess rötter stannar blöt under långa perioder , så om din jord innehåller lera och avlopp långsamt , tillsätt lite grov sand vid plantering för att förbättra dräneringen . För krukväxter gazania , använda ett kommersiellt planteringsjord mix märkt för suckulenter och kaktusar , eller gör din egen från 1 del torv , 2 delar lera och 1 del grov sand . I kallare regioner utanför gazania normala intervallet , kan du ta med krukväxter inomhus över vintern i höst . Du kan också gräva upp trädgårdsodladeplantor och över - vintern dem inomhus , hålla dem i ett starkt upplyst fönster .
Andra behov

gazania anläggning kan växa i full sol eller halvskugga , men behöver sol för 6 till 8 timmar varje dag för bästa blomning . I full skugga , får sina blommor inte öppna på grund av svagt ljus , så detta är inte en bra anläggning för en skuggig plats . Växten trivs i varmt väder , så om ditt område är utsatt för kyla , fuktiga förhållanden i sommar , är en nära en varm , syd - eller västerläge byggnad vägg i full sol den idealiska platsen för denna anläggning . Gazania är en kompakt , icke-invasiv växt som sprider sig långsamt , så det är ett bra val för inter - plantering med andra annueller och perenner . Dess blommor lockar fjärilar och , om du tillåter dem att mogna och torka på plantan , det rutinmässigt själv frön för att producera nya plantor året därpå . Addera