Återställa Flood Soaked Böcker

Böcker kan vara lätt vattenskadade i översvämningar och om den inte torkat ut snabbt , kan stimulera tillväxten av mögel och svamp . Uttorkning böcker på fel sätt kan permanent skada dem . Att ta sig tid att torka ut dem på rätt sätt kan bevara dina böcker i många år framöver.
Vad du behöver Omdömen bordsfläkt
Barnblöjor Home Hushållspapper ( premium sort ) katalog
Träskiva Home Bricks eller tunga soppburkar
Instruktioner sälja 1

Bestäm vilken typ av bok du har att göra med . Böcker som har blanka sidor eller specialbeläggningarkan endast återställas genom en professionell . De bästa oddsen för lyckad restaurering ligga med hårda omslag böcker och standardpapper. Även om boken är lätt utbytbar , kan det inte vara värt din tid och ansträngning att försöka restaurering .
2

Bestäm omfattningen av vattenskador . Om boken har flytande i vatten i flera dagar , är det troligt att detta lim i bindningen har lossnat och detta minskar chanserna för en lyckad restaurering . Om boken har redan börjat växa mögel , bör den inte återställas på hemmaplan . Om det är oersättlig , kan en professionell försöka restaurering . Å andra sidan , om boken har nyligen bomullstrasa och du har återhämtat den från vattnet snabbt , har du en utmärkt chans att torka boken framgångsrikt .
3

Infoga pappershanddukar i boken om varje tiotal sidor . Lägga ett enda skikt av pappershanddukar för att täcka hela sidan. Använd ett premiummärke hushållspapper känd för sin absorption . Var mycket försiktig när du öppnar den våta boken och vända dränkts sidor eftersom de lätt kommer att riva . Stäng boken på hushållspapper noggrant .
4

Dra ut en baby blöja och linda runt utsidan av boken . Barnblöjor är oerhört absorberande och transportera ut fukt i omslaget till boken är bättre än en pappershandduk . Insidan av blöjan ska röra bokens omslag .
5

Lay styrelse över toppen av bok och tynga ner den med tegel eller burkar . För att hjälpa absorption av vattnet , trycket boken behöver tillämpas på det . Centrera styrelsen över framsidanav blöjan -inslaget bok och placera tegelstenar eller burkar på bordet för att tynga ner . Ta styrelsen och ändra pappershanddukar för färska varannan timme , byter ut ombord när du är klar .
6

Stå boken upprätt framför fläkten för att avsluta torkningen . När bokens sidor är bara något fuktig vid beröring , ta bort pappershanddukar och blöja . Stå upp boken på högkant med sidorna fläktade öppet framför en fläkt . Kontrollera bok varannan timme för att testa torrhet . När sidor känns torra vid beröring , stänga av fläkten men lämna boken upprätt för ett par dagar för att se till att ryggraden är torr .