Epsom salter för tomatväxtBlossom Rot

Blossom röta, även känd som blomändan röta , drabbar många grönsaker trädgårdsodlade, men är mest besvärande i tomater . När en tomat visar de första symptomen , är det för sent att rädda den frukten . Lyckligtvis kan snabba åtgärder brukar förhindra blomning röta i nästa spolning tomater bildas på denna anläggning . Eftersom blomändan röta är ett symptom på en kalciumbrist i växten , Epsom salter , som levererar kalcium , kan vara en del av lösningen .
Identification

Blossom slut ruttnar först visas som en grå fläck på blomändan , mitt emot stammen av en tomat , oftast precis som tomat börjar att vända sig från mörkgrön till ljusgrön . Strax efter , växer platsen och tar på utseendet på en vattnig blåmärke . Eftersom tomat fortsätter att mogna , växer blåmärken område , svärtning och dvärgväxt slutet tillväxten av tomat , vilket resulterar i en fullt mogen tomat som är hälften eller mindre är det ursprungliga storlek och ruttnade genom större delen av den kvarvarande frukt , även om stam- änden del av tomat kan verka mörkröd och friska på ytan .
Orsaker

Blossom slutet ringröta orsakas när det finns en brist på kalcium i tomatplanta . Avsaknaden av denna mineral hindrar växten från att producera frisk frukt . Tomatplantor förvärvar kalcium från den omgivande jorden ; antingen jorden är kalciumfattigaeller anläggningen kan inte absorbera befintlig kalcium från marken .
Betydelse

När en tomatplanta visar tecken på blomändan röta , kommer det fortsätta att producera hämmad , ruttnade frukt såvida de underliggande problemen löses . Ingenting kan göras för att vända den ruttna på befintlig frukt , även om det kan vara möjligt att stoppa framförandet av röta : På frukt som endast uppvisar den ursprungliga grå fläck , är det möjligt att insatser kommer att förhindra ytterligare skador , vilket resulterar i en tomat som är nästan helt frisk , med endast en liten fläck som kan trimmas bort när tomaten skalas för matlagning eller äta .
förebyggande /Lösning

Testa din jord för både pH och mineralinnehåll. Kontakta din lokala länet förlängning kontor för information om hur du gör det , eftersom det kommer att variera från land till land , köpa en gör- det-själv -kit från en lokal trädgård center . Labbrapporten från antingen testet kommer att beskriva PH och mineralinnehållet i din jord , och kommer att rekommendera vilka jordförbättrings , och i vilka mängder , bör tillämpas på din trädgård . Om testresultaten visar på en kalciumbrist i jorden , tillämpa en matsked Epsom salter i marken runt basen av varje drabbade tomatplantor och skrapa den i marken . För snabbare absorption , lös upp 2 msk EPSOMSALT i en liter vatten och spraya lösningen direkt på tomatplanta bladverk .
Missuppfattningar

Kritisk punkt är inte hur mycket kalcium är i jorden , men hur mycket kalcium tomatplantan kan absorbera från den omgivande jorden . Om det har varit otillräcklig nederbörd (mindre än 1 tum per vecka ), såsom ofta sker i slutet av juli och augusti , då tomatplantor bildar och mognande frukt , kommer anläggningen inte att kunna dra kalcium från marken eftersom det inte finns tillräckligt med vatten för att leverera det via rotsystemet. Komplettera nederbörd med regelbunden vattning , om nödvändigt, och applicera kompost till jorden för att bevara fukt. Se till att du fukta marken innan du lägger till en ändring av Epsom salter , och hålla jorden vattnas , för att hjälpa växten i absorption av näringsämnen .