Hur man ympa Grape Växter

Druvan är en läcker frukt som folk har prisade i tusentals år . Arkeologer har hittat spår av vin i resterna av burkar som gjorts av de gamla grekerna . Dagens druvsorter gör stora viner , juice , russin och konserver , och är också välsmakande när ätas som de är. Tyvärr är druvsorter som har smak och andra kvaliteter odlare söker är inte alltid mycket lämplig för en lokal miljö , och de kan vara sårbara för skadedjur och andra hot . Sättet att komma runt detta problem är genom ympning en druva knopp med önskad smak , som kallas en " ättling ", på en lokal anläggning , en så kallad " grundstam " eller " lager ". På detta sätt kan odlarna dra nytta av de bästa egenskaperna hos båda anläggningarna . " T spirande " eller " sköld spirande " är en metod som många odlare föredrar för ympning grapes.Things Du behöver
Bud stick ( liten gren med flera knoppar ) från den föredragna ättling
Friska rotstock
Mycket skarp kniv
Ympning band
Visa fler Instruktioner
1

Hitta dina knopp pinnar . Goda knopp pinnar finns på grenar som hade god tillväxt förra säsongen ; undviker långsamt växande inre partier med tätt fördelade knoppar .
2

Skär blad blad bort av sin linda pinne och håll linda stick med en hand . Addera 3

Skär knopp pinne och en liten strimla av träet under det av av den gren med en vass kniv , med hjälp av en uppåtgående rörelse. Börja snittet ½ till ¾ tums nedanför knoppen stick , och avsluta det ½ till ¾ tum ovanför sin linda stick , ta bark och en tunn flisa av trä från grenen .
4

Linda knopp pinnar på en fuktig trasa , lägg dem i en plastpåse , förslut påsen och Förvaras i kylskåp tills början till mitten av våren .
5

Undersök aktieanläggningen. Det bör vara i ett aktivt stadium av tillväxt , vilket betyder att barken ska vara lätt att ta bort utan att orsaka skada .
6

Gör ett vertikalt snitt i stammen av rotstock med en vass kniv . Gör snittet tillräckligt djupt så att barken separerar väl - . Helt genom barken , men inte in i träet
7

Gör ett horisontellt snitt i toppen av den vertikala snitt , bildar ett kapital " T " .
8

Gör ett litet horisontellt snitt strax under " T " för att tillåta plantan att blöda där i stället för blödning i transplantatet .
9

Sprid flikar av bark på lager härrör ifrån varandra för att göra en " ficka " där man kan placera scion . Var försiktig och inte riva bark .
10

Montera " linda sköld " ( den tunna flisa av trä från Scion grenen ) perfekt i fickan , med virket från Scion grenen mot trä av grundstammen . Vik barkflikarnarunt knoppen sköld med knoppen pinne peta ut . Se till att den övre delen av linda skölden sitter tätt mot korset på " T."
11

Wrap ympning tejp tätt runt beståndet stammen , med start ca ½ tums nedanför transplantatet och slutar ca ½ tum ovanför transplantatet.
12

Avlägsna ympning bandet i 2 till 3 veckor , efter att transplantatet har läkt.
13

Skär bort den övre delen av rotstocken till tvinga linda att växa . Addera