# >> Hem Trädgård >  >> Housekeeping >> Möbelvård >>

Slate Bänkskiva Care & amp ; Underhåll

De mjuka greys, röda, lila och grönt av olika typer av skiffer ger bänkskivor gjorda med fina, metamorfa bergarter en varm , naturlig rikedom . Kockar kommer att uppskatta en skiffer bänkskiva förmåga att motstå fläckar liksom hur lätt som minimal yta skador lagas . Följ en handfull vård och underhåll tips för att se till utseendet och livslängden på din skiffer bänkskiva.
Rengöring

Följ allmänna rengöringskrav som hindrar missfärgning och ytan Avtrubbning . Torka upp spill omedelbart med en mjuk svamp , även om ett utsläpp är bara vatten . Damma av bänkskivan dagligen . Dammpartiklar kvar att ackumulera skaver mot bänkskivan och skapar mikroskopiska repor . Med tiden kommer de repor bygga upp och leda till en fördärvad , fördunklat finish. Tvätta skiffer bänkskivan regelbundet med en fuktig svamp och ett milt , icke sur , icke - antibakteriella rengöringsmedel .
Polering

Bibehålla skiffer bänkskivan är glänsande lyster genom att rutinmässigt polera den med mineralolja . Att polera , häll en klick av mineralolja på bänkskivan yta . Stryk oljan runt bänkskivan, med en mjuk , bomullsduk. Polera olja i skiffer , som arbetar i cirkulära rörelser . Kontinuerligt vika över duken för att exponera en torr del . Applicera mineraloljavarje vecka under de första månaderna efter installationen , sedan en gång i månaden därefter.
Repor

Mjukhet karakteriserar vanligen skiffer , som betyder skiffer bänkskivor är benägna att repa . Men gör mjukhet även repor enkelt. Om en pott släpades över bänkskivan, lämnar en linje etsad i skiffer , polera bort repor med 120 - slippapper . När scratch tas bort , torka bort slip partiklarna , sedan fukta området och avsluta - sand med 220 - grit vått /torrt sandpapper . Torka bort partiklarna igen och gnugga området med mineralolja för att repolish .
Återförslutning

Tillverkare avsluta typiskt skiffer bänkskivor på fabriken med varaktighet i åtanke , men slutar i tung användning områden kan så småningom minska, vilket gör skiffer känslig för mat och vätskefläckar. Polering med mineralolja regelbundet går långt i att skydda en griffeltavla bänkskivan ; utan att säkerställa en tillräcklig tätning , återanvända tillverkarens rekommenderade sten sealer ungefär vartannat år . Du vet att din bänkskiva är förfallen för återförslutning när vattendroppar inte längre pärla på ytan .