Hur man reparerar träpelare

trä kolumner låna en känsla av styrka till arkitektur och inredning . De flesta träpelare i modern konstruktion är inte lastbärande , utan tjänar ett rent dekorativt syfte . De två vanligaste typerna av skador som förekommer är vattenskador till basen av kolonnen och sprickor som förekommer i ansiktet på kolonnen. Om din skadade trä kolumner är bärande , rådgöra med en professionell byggare eller arkitekt för att avgöra vilka reparationer som behöver göras för att stödja dina structure.Things du behöver
Mejsel
Hammer
Tigersåg
Baseboard gjutning
Pin spikpistol
Målarfinish
Lösningsmedelsbaserad spackel
Primer
Paint
Stain
pensel
Trälim
Syringe
Strap - Typ klämmor
150 grit sandpapper
Visa fler instruktioner
ruttnande Baser
en

bort så mycket av det ruttnande trä från bottnen av kolonnen som möjligt. Chip bort den med ett stämjärn och hammare eller skära den skadade delen bort med en tigersåg och en Wrecking blad . Att eventuell fukt kan torka innan du slutför reparationen att säkerställa röta fortsätter inte inifrån och ut .
2

Mät ansikten kolumnen . Skär fyra bitar av Baseboard gjutning , högre än det drabbade området , för att passa runt den . Skär 45 -graders miters vid varje ände av varje stycke med en geringssåg, en höger och en vänster. Stå listen på sin smala nederkant , med ryggen platt mot staketet , och göra nedskärningar så att ansiktet av profilen är den längsta ansikte . Addera 3

Spika gjutning i placeras runt basen av kolonnen med hjälp av ett stift spikpistol . Hamra i en spik var 6 till 8 inches . Fyll ömmar runt gjutning med målarens täta . Fyll spikhålen samt. Fylla luckorna i de färgade kolumner med lösningsmedelsbaseradeträ filler . Låt det torka och slipa den med 150 slippapper .
4

Pensla på ett lager olja bindning primer . Låt primern torka under två timmar och applicera två skikt med latexfärg i samma färg och glans som omgivande yta. Applicera ett lager färg och allt - i-ett klarlack till kolonnerna med betsad med hjälp av en pensel . Matcha färgen på befintlig yta .
Spricklagning
5

Fyll en spruta med yttre kvalitet industriell kvalitet trälim och injicera det i sprickorna i kolumnen . Fyll sprickan tills limmet spiller bara på ytan .
6

Linda kolonnen med två klämmor bandsling -typ , en ovanför och en under det drabbade området . Kör remmen runt kolonnen och tillbaka genom kammen spännet. Dra åt klämmorna tills sprickorna nära .
7

Torka bort överflödigt lim från ansiktet av kolonnen . Låt limmet härda i 24 timmar. Ta bort klämmorna och sand i ansiktet av kolonnen med 150 slippapper . Applicera färg eller bets för att röra upp den verk område som beskrivits ovan . Addera