Min Trane Furnace startar inte Värme

Som en apparat av något varumärke , kan en Trane ugn fungerar inte 100 procent av tiden . När din Trane ugn startar inte värma ditt hem , du förmodligen kommer att märka direkt , särskilt om vädret är mycket kallt . Räkna ut varför ugnen inte värms har hög prioritet , och en av flera faktorer som kan vara den skyldige . Kolla några av de vanligaste orsakerna först för att undvika onödiga servicesamtal . Gas Supply
p Om din Trane gas ugn inte kommer att värma ditt hem , kan det bero på att den inte har en bränsletillförsel. Gasugnar behöver naturgas eller propan för att värma ; Om ingen försörjning finns, kan brännarna inte tänds och skapar värme i ditt hus . Kontrollera huruvida gasen viktigaste är påslagen , och se till att gasen strömmar till apparaten . Om du använder en propantank, kontrollera dess bränslenivån. Gasugnar kan bränna en massa bränsle i mycket kalla månaderna , och du får slut på bränsle innan du väntat . En annan möjlighet är arbetet på de viktigaste naturgasledningeni närheten av din plats . Se om dina andra gasanordningar fungerar , och ta reda på om gasen är avstängd till hela huset . Om det är ute , kolla med gasbolaget .
Strömförsörjning

Även gas kan vara bränsle för din Trane ugn , behöver den el för att driva fläkt fläktar och centrala kontroller. Om din Trane ugnen är en elektrisk värmesystemet, behöver den el för värme också. Efter att ha kontrollerat att den elektriska strömmen är påslagen på ditt hus , gå till strömbrytarboxen eller säkringsboxen , och se till att brytarna tilldelats ugnen är alla i " på " ställning eller att inga säkringar gått. Kontrollera också att reset-knappen på insidan enheten inte har löst ut på grund av överbelastning . I de flesta fall , att trycka tillbaka den på plats får systemet att gå igen . Om brytare eller återställer fortsätter att resa när du sätter på ugnen , kräver en servicetekniker för att ditt hem kan ha mer allvarliga elektriska problem .

Termostat inställningar

termostaten kan vara felaktigt inställd . En central värme termostat kan slå ut hela systemet på flera oavsiktliga sätt . Kontrollera att omkopplaren står på " värme " och inte " coolt " eller " fan . " Dessutom behöver termostatens temperaturväljarenställas in på en temperatur högre än den faktiska rumstemperaturen för att ugnen för att ge värme .

smutsiga filter

ugnen kan ha ett smutsigt luftfilter , vilket kan leda till begränsat luftflöde i systemet och eventuellt överhettning . Denna situation kan leda till att systemet att stänga av och låsa sig ut . En Trane ugn s luftfilter är på insidan enheten nära fläkten . Filtren ska bytas regelbundet , vanligtvis minst en gång varje par månader , för att upprätthålla bra luftflöde . Addera