# >> Hem Trädgård >  >> Hobbies >> Möbeltillverkning >>

Hur man bygger en trä Cooler Box

Även trä kylare är skrymmande och mindre praktisk än samtida kylare gjorda av plast och frigolit , vilar deras överklagande inte i sin funktion utan sin rustika stil och klassisk känsla . Att göra en trä kylbox är ett relativt okomplicerat projekt som hearkens tillbaka till dagarna före kylskåp var vanliga , då is kistor användes för kyld förvaring . Med grundläggande verkstad verktyg kan du göra en bra storlek trä kylbox . Anvisningarna nedan är för en rektangulär låda tre meter lång och en fot high.Things du behöver
Träskivor
Top - monterings gångjärn
Hammer
Finish spik eller skruv
grovt sandpapper
Fine sandpapper
3/8-tums borr
borra
Stain ( tillval ) katalog Paintbrush
halv tum rep ( tillval ) katalog Kraftiga soppåsar
* häftstift
* skum isolering ( tillval )
Visa fler Instruktioner
1

Välj träet som du vill använda för kylbox . Furu är ett bra val eftersom det slipar lätt och fläckar väl . Att välja en trä med några korn visar kan lägga en fin textur .
2

Cut fyra 36 - tums långa brädor , varje 12 inches bred .
3

Cut två 12 - tums kvadrat styrelser för ändarna av kylaren . Borra två 3/8-tums hål i styrelserna om du vill lägga till rep handtag . Borra hål i mitten av brädet cirka fem inches isär .
4

Sand styrelser , först med grovt sandpapper och sedan med fint sandpapper . Detta bör ta bort eventuella ojämna kanter och släta ut allt virke .
5

Fäst den fyrkantiga änden styrelser att de långa sidobrädor genom att spika eller skruva ihop dem . Se till att alla ombord kanter är i jämnhöjd tillsammans innan du fäster dem . Om de inte passa väl sand dem tills de gör .
6

Säkra långa brädor till varandra genom att spika två eller tre spikar längs kanterna på skivorna . När du har gjort detta bör du ha en tresidig låda med en öppen topp .
7

Sätt sista lång bräda på toppen av kylaren , vilket gör att den passar bra . Fäst ena gångjärn om en fot från den vänstra kanten genom att spika eller skruva in den övre delen av sidokortet. Upprepa samma sak med det andra gångjärnet om en fot från den högra änden .
8

Testa locket för att se till att den öppnas och stängs utan några problem . Justera gångjärnen tills det fungerar smidigt .
9

Lägg valfria rep handtagen genom att skära två en - meters bitar av rep . Knut ett rep och dra den genom ett hål i änden kortet. Dra sedan tillbaka genom det andra hålet och knyt knut i den andra änden . Upprepa proceduren på den andra änden med ett annat rep .
10

linje insidan av lådan med tre eller fyra lager av tunga soppåsar . Fäst soppåsar med häftstift , och se till att lämna extra slack i botten så att påsarna inte kommer att dra bort nubb . De soppåsar ger vattenskydd för kylaren . Byt soppåsar när de blir skadade eller slitna . Addera