Hur man bygger en Clematis Trellis

Den clematisblomma är perfekt för en vacker spaljé byggs i din gräsmatta . Dessa frukt klättrare finns i en mängd olika färger och varierar i höjd från sex till 30 meter hög , enligt Home of Clematis webbplats . Det finns sorter som gör bra i full sol och en del som kräver lite skugga . Många sorter blommar från slutet av vintern fram till början av hösten , så detta är ett effektivt val för en spaljé . Att bygga en klematis spaljé är lätt att göra och kräver bara några timmar av din tid . Detta är vad du behöver
Trä gitter paneler
Lattice gjutning
Hammer
One- tums galvaniserad tråd flätor
Trästolpar skära till önskad höjd
Måttband
Pencil
6 staket konsoler
galvaniserade spikar
Trä sealer eller bets
Visa fler Instruktioner
1

Skär skivor av galler till önskad storlek . Alla de objekt som du behöver för detta projekt finns hemma leverans eller timmeraffärer.
2

Rama gallret med mitra - cut gallergjutning, som föreslagits av Black and Decker hemsida .

3

Använd en - tums galvaniserad tråd brads och en hammare för att fästa listen till gitterstycket.
4

Mät inramade galler och placera trästolpar i marken på rätt avstånd , så att den inramade gitter kan glida lätt i mellan de två tjänster . Gallret skapar en plats för klematis klättra och visa upp sina färgglada blommor .
5

Montera tre staket fästen på insidan av de två tjänster . Dessa bör vara i centrum av stolparna och jämnt fördelade ned stolparna , med en nära toppen, en i mitten och den tredje fästet bör vara nära botten. Använd ett måttband och en penna för att markera de områden så konsolerna kommer att vara i linje ned stolparna .
6

Lyft inramade fackverk och skjut ner genom fästena på stolparna .

7

Låt inramade fackverk för att vila på de nedre kanterna av de lägsta metallfästenoch använda galvaniserad spik för att fästa den .
8

Stain hela spaljé eller använd en trä sealer . Du kan behöva använda mer än ett lager , enligt anvisningarna på burken . Låt det torka ordentligt mellan strykningarna och innan du lägger på klematis .
9

Plantera din klematis på basen av gallerverk och njuta av att se det klättra din hemgjorda spaljé .