Backyard Gourmet Spices

Professionella kockar laud förmåga färska, naturliga kryddor för att förhöja smakerna i en maträtt . Medan de flesta hem kockar får genom att använda torkade kryddor , kan du investera i en ört och krydda trädgård för att ha färska kryddor till hands när du behöver dem . Välj kryddor som kommer att växa i din region och de som kompletterar den mat du lagar mat oftast. Ginger

Ingefära är en av de enklaste kryddväxter att växa till en början trädgårdsmästare . Detta beror på att kryddan är en rhizom som sprids lätt genom hela din bakgård . Faktum är att i vissa fuktiga klimat är ingefära anses ett ogräs , därför att den reproducerar så snabbt. Ingefära anläggningen kan också växa hydroponically , om din trädgård utrymme är begränsat . Ginger behöver ett varmt klimat med 75 grader Fahrenheit i genomsnitt och hög luftfuktighet , vilket gör den väl lämpad för varma och fuktiga klimat . Om du växer ingefära i marken , gräva ner barriärer runt anläggningen för att se till att det inte tar över hela din gård .
Galangal

Galangal är en sällsynt krydda som du inte ofta ser i kryddan avsnitt i din livsmedelsbutik . Den är relativt enkel att odla och är mer tolerant mot kallt väder än ingefära, som har en liknande smak till ingefära. Dess vanliga namn är faktiskt thailändska ingefära . Den har en mildare smak som går bra i soppor och risrätter . Galangal är också väl lämpad för hydroponiska trädgårdar . Placera alltid den i en container , även i trädgården , då plantera den så att den inte sprids utom kontroll .
Kardemumma

Kardemumma är populär ört som är allmänt tillgänglig . Den har långa breda blad som behöver mycket utrymme att växa så att anläggningen kan utvecklas ordentligt . Kardemumma behöver ett varmt klimat som är åtminstone 75 grader Fahrenheit. Om du växer det i din trädgård , placera den ute under varma och varma somrar och föra den inne i ett växthus eller inomhus under kalla vintrar .
Anis

Anis är en gourmet ört som kan vara svåra att hitta i livsmedelsbutiker eller specialhälsokostbutiker. Det är en ettårig växt som kräver full sol och ett varmt klimat för att växa ordentligt . Anis har en stark lakritssmak . Du kan använda bladen för att smaksätta te eller soppor , och du kan använda dess frön för bakning . Anis har använts i århundraden för att söta andetag , bota hosta och stöd i matsmältningen . Addera