Hur Kasta en konkret Vanity Top

Betong är inte bara för trottoarer och uppfarter . Denna produkt , tillsammans med sina nya färger och strukturer , är att finna sin väg in i hem inredning . Ett konkret fåfänga är bara ett exempel av många sätt betong kan användas . Om du har erfarenhet av att arbeta med betong , kan du skapa din egen betong fåfänga topp för ditt badrum . Det är möjligt att skapa betongbänkskivantill valfri storlek tillsammans med en anpassad öppning för en vanlig diskbänk eller för ett fartyg sjunker . Saker du behöver
Måttband
Sink
skrot virke
Melamin
Cirkelsåg
Shop vakuum
silikon fogtätning
Caulk pistol
Spray lim
dekorativa stenar eller andra föremål
galvaniserat trådnät
Avbitartång
Betong bänkskiva mix
fiberarmering
färgpigment
Gummiklubba
Spackel
Vinkelslip
sandpapper , varierande gryn
Betong sealer
Visa fler Instruktioner
1

Mät längden och bredden på fåfänga s underskåp . Lägg upp till 2 inches till bredden för det främre överhänget . Om du vill lägga till ytterligare 2 inches till längden för överhäng på sidan .
2

Bestäm storlek, form och placering av öppningen för diskhon . De flesta sänkor har ett mallmönster och placering information som du kan använda för konturerna av diskbänkens öppningen följer med sin monterings riktningar .
3

Trace mallen för diskhon öppning på en bit 2 tum tjock skrot virke. Klipp ut mönstret , med en cirkelsåg .
4

Klipp melamin bitar till de mått du bestäms i steg 1 med hjälp av en cirkelsåg för att skapa ett formulär för betongbänkskivan. Melamin har en non-stick yta som gör att du kan ta bort gjuten betong lätt från den . Klipp 2 - tums - tjock remsor för sidorna av betong fåfänga toppform .
5

Montera melamin bitar på en nivå arbetsyta med nonstick yta på insidan av formen . Använd skruvarna för att hålla formen tillsammans . Rengör insidan av formen med en butik vakuum när du är klar .
6

Ställ bit skrot virke som du skär i vasken kontur inne i formuläret där du planerar att installera diskbänken . Kör en sträng silikon fogar runt den nedre kanten av trä för att hålla brädan på plats inne i formuläret .
7

Spraya lite spraylim i botten av formen . Ordna dekorativa stenar eller andra föremål som du vill visa på toppen av betong fåfänga topp i botten av formen . Hoppa över detta steg om du inte använder dekorativa inläggningar poster .
8

Mät och skär galvaniserad trådnät till något mindre dimensioner än för bänkskivan . Detta kommer att fungera som armeringsjärn eller armeringsjärn , för att hålla betongbänkskivanfrån sprickbildning . Skär ut en öppning för diskhon med hjälp av avbitare , liksom. Ställ detta åt sidan för nu .
9

Blanda betongbänkblandningoch färgpigmenttillsammans . Lägg till fiberarmeringsom medföljer bänkskivan mixen för att göra den härdade betongen starkare . Tillsätt vatten efter anvisningarna på bänkskivan mixen paketet . Rör betongblandningen väl .
10

Placera tillräckligt med betong i formen för att täcka de dekorativa objekt i botten av formen . Arbeta betongen in i hörnen . Ställ in den skurna mask rebar över betongen . Avsluta fylla i formuläret . Knacka på utsidan av formen med en gummiklubba för att lösa konkreta och räkna ut eventuella luftbubblor i den. Använd en murslev för att jämna till ytan av betongen . Låt fåfänga fyra topp dagar att torka .
11

Ta bort skruvarna som håller formen tillsammans . Dra bort melamin sidorna. Flytta fåfänga topp , med hjälp av en assistent , från botten av formen . Pop ut träbiten som diskhon markör och ta bort eventuella fogtätning som återstår på betongen . Vrid på bänkskivan så att den är vänd uppåt.
12

fukta ytan av betongen. Jämna till ytan av betongen med successivt finare slippapper i en vinkelslip . Börja med 50 slippapper . Växla till 100 -grit och sedan 200 -grit sandpapper . Avsluta topp med 400 - slippapper . Håll ytan fuktig när du ändrar sandpapper . Jämna sidor också. Använd 800 - och 1500 - grit efter 400 - grit sandpapper på sidorna för att göra dem ännu smidigare så att de inte fastnar dina kläder
13

Applicera en konkret sealer till betong fåfänga topp efter . tillverkarens anvisningar. När sealer torkar , bänkskivan och diskbänken är redo att installeras på fåfänga skåp . Addera