Vad hjälper Tvätt för Rusty vatten

? Om vattnet har en hög järnhalt, innebär det normalt att vattnet kommer att ha en rödaktig nyans när det kommer ut ur kranen . Det innebär också att tvättmaskinen vatten även kommer att vara full av järn , vilket kan leda till missfärgade kläder , men det finns ett sätt att förhindra att detta vatten från att påverka dina kläder . Hela hus Filter
p Om du bor på landsbygden och har en egen brunn, är chansen att du inte behandla ditt vatten . Järn sediment är mycket vanligt på landsbygden brunnar , och du kan även intag andra kemikalier och mineraler också. Installera ett helt hus filter kan minska mängden järn i ditt vatten och bidra till att göra ditt vatten säkert att dricka , bada i och tvätta kläder . Järn sediment byggs upp , och du kan behöva byta filter flera gånger om året .
Tvätt Sköljmedel

Använda flytande tvätt sköljmedel i tvätten kan bidra till att minska mängden för färgning i rostigt vatten . Detta bör införas i brickan innan sköljcykeln . I de flesta nyare tvättmaskiner , kommer det att finnas ett kärl för att lägga till denna sköljmedel när du startar din tvätt . I äldre modeller , kanske du behöver tid cyklerna för att veta när du ska sätta i sköljmedel . Andra lösningar inkluderar mjuk bollar som kommer att frigöra den mjuk vid rätt tidpunkt i tvättcykeln .

Fosfat Rengöringsmedel

Även fosfat tvättmedel inte rekommenderas för användning längre, dessa medel är effektiva på att hålla rostiga vatten från färgning kläder . Du kanske måste söka för att hitta ett märke som fortfarande innehåller fosfater . Även om det finns några miljö komplikationer som är förknippade med denna typ av rengöringsmedel , vet ingredienserna hålla järn från färgning dina kläder . Denna metod bör endast användas om du har uttömt alla andra möjligheter att hålla dina kläder fria från järnfläckar.
Avlägsna järn Fläckar
p Om dina kläder har redan påverkats av järn i vatten , kan du ta bort , eller åtminstone minska , uppkomsten av rostfläckar . Ladda kläderna i tvättmaskinen , och använda en kommersiell rostborttagare för tyger som Rust Off , Rit Rust Remover eller Whink . Kläder måste sköljas mycket noga om du använder dessa produkter eftersom de kan försvaga tyger ; Använd en andra sköljning i fall , och alltid följa anvisningarna på etiketten . Addera