Hur man bygger en välvd Taklist

En taklisten är en trälåda satt högst upp i ett fönster som täcker fönster behandling och döljer någon hårdvara som används vid installation av draperier , gardiner eller persienner . Kornischer är skräddarsydda för att samordna med stilen på hemmet , rummets inredning eller med fönster behandlingar . Bygg upp en välvd taklist som drar ögat uppåt , vilket ger en illusion av höjd och storlek på ditt fönster . Avsluta det med bets , färg , en faux finish eller tyg för att samordna med din heminredning style.Things du behöver
Yardstick
Pencil
Plywood
Eye glasögon
tabell eller cirkelsåg
Jigsaw
String
Trälim
Hammer
Nails
L parentes
Skruvmejsel
Skruvar
Visa fler Instruktioner
1

Ta mätningar med hjälp av en måttstock . Mät bredden på fönstret, och lägga till två inches till mätningen att sträcka sig utanför fönsterramen. Mät djupet , eller hur långt du vill taklisten sitta ut från väggen . Tillåt utrymme för att täcka fönsterkarmen och varje draperi hårdvara redan på plats . Fördubbla denna mätning och lägg till den totala bredden på plywood du köper . Bestäm önskad höjd för taklisten . Ta mätningen uppifrån fönsterramen till botten av taklisten boxen. En välvd taklist har bågen öppning i mitten som är kortare än sidorna på lådan .
2

Köp plywood som är en halv tum tjock och den storlek som behövs enligt dina mått .

3

Skär fyra bitar av plywood för att matcha dina mått . Klipp två bitar av plywood enligt mätningen för ditt djup . Skär en bit plywood för bredd och höjd för att skapa framstycket i lådan . Skär en annan bit till denna samma bredd genom att djupet i taklisten skåpsidor .
4

Bestäm storleken och formen av den önskade bågen. Rita formen på den nedre kanten av framstycket med hjälp av en blyertspenna. Klipp ut bågen med hjälp av en sticksåg .
5

Fäst toppen och sidorna av taklisten rutan tillsammans med den stora framst med trälim . Rada upp kanterna så att de är i jämnhöjd . Fäst ramen med hammare och spik . Addera