Typer av Centrala luftkonditioneringssystem

Central luftkonditionering är en bekväm kylningsmetod. En central luft enheten gör jobbet av flera fönster luft . Du kanske överväga att byta till en nyare modell , om din nuvarande enhet är mer än 12 år gammal . Energy Star rapporterar att du kan minska kostnaderna kylning 30 procent med hjälp av en central luftenhetstämplas med Energy Star kvalitetsstämpel. Typer

Centrala luftkonditioneringssystem finns i två typer: en split -system enhet och en förpackad enhet . En split- systemenhet består av två delar . Den första halvan är ett metallskåp som innehåller en kompressor och kondensor . Skåpet sitter nära hemmet , men är på utsidan . Den andra halvan är en metallskåp som sitter inne i hemmet och innehåller en förångare . Om värme är närvarande, kan det hända att inomhus skåpet innehåller en del av en värmepump eller ugnen. En paketerad central luftkonditionering sätter alla delar av enheten i ett metallskåp . Kompressorn , kondensorn och förångaren är grupperade tillsammans . Enheten är då belägen på taket eller på en betongplatta som sitter nära basen i hemmet .
Varning

Du kanske behöver en uppvärmning, ventilation och luft luftkonditionering ( HVAC ) entreprenör för att installera eller uppgradera ditt centrala luft enhet . Även om du väljer att göra projektet på egen hand , kan problem uppstå när du behöver professionell hjälp . Enligt Consumer Reports , bör du anlita endast leverantörer som visar dig bevis limning och försäkring . Entreprenören ska också ha bevis på krävs entreprenörens licenser . Du kan också kolla med din lokala Better Business Bureau eller konsumentfrågor kontor för att se om några kunder har krav mot entreprenören . Du kanske också vill fråga om entreprenören är certifierad av branschorganisationer som nordamerikanska Tekniker Excellence eller VVS Excellence .
Ladda Överväganden

centrala luftkonditioneringsanläggningar kräver årligt underhåll . Allvarliga problem, till exempel om enheten slutar kyla , kräver vanligen hjälp av en entreprenör . Men du kan möjligen utföra grundläggande underhåll stegen på egen hand . Furnace Jämför rapporter som skräp är det största problemet som försämrar luftkonditioneringar . Utomhus delar, såsom kondensorbatterier på en split - systemenhet , blir ofta igensatta med kvistar, löv och smuts . Förutom att rengöra spolarna , bör du kontrollera kanalsystemet , luftfilter och kondensledningar. Kontakta en entreprenör om du inte kan utföra dessa steg på egen hand .
Historia

Centrala luftkonditioneringssystem skulle inte existera utan Willis Carrier . Enligt amerikanska Uppfinnare är Carrier ingenjören krediteras med att uppfinna luftkonditionering . Fröet till Carriers luftkonditionering idé planterades år 1902 , då han fick i uppdrag att minska värmen i ett tryckeri . Värmen i butiken var så intensiv att det började att påverka färgen . Carrier skapade en fuktighetsstyrenhetsom passerade luft över spolar som innehåller en kylvätska , väldigt mycket hur moderna luftkonditioneringsapparater fungerar . Resultatet blev en enhet som tillhandahålls sval luft . Addera