Hur man bygger en Tub behandlare

När du tillverkar metalldelar , kommer de att behöva gradning . Detta innebär att ta bort ojämnheter som är kvar från tillverkningsprocessen . En av de bästa metoderna för gradning är att använda en tub behandlare , som kommer att dränka den del i vatten med en gradning förening , kallad poleringsmedia , och vibrerar den för att avlägsna de brister. Du kan bygga din egen tub behandlare och spara kostnaden för att spendera $ 5.000 och upp för kommersiella badkar behandlare . Detta är vad du behöver
2 - tums med 3 - tums fyrkant metallrör
Tube bender
Metall såg
Svets rigg
Plast 55 liters fat
Box kniv
kudde blocket bärande
Bultar
metall borr
Axel kopplare
Kompressormotor
Visa fler Instruktioner
1

Gör en bas av metallrör . Använd fyrkantsrör som är 2 inches med 3 inches och böja den till en kvadrat som är 2 meter med 3 meter . Gör en identisk torget från slangen . Med hjälp av en metall såg, skär fyra upprättstående inlägg från slangen som är 15 inches hög . Svetsa stolparna till båda rektanglar för att göra en låda . Detta kommer att hålla din motor .
2

Lägg en 55 - liters plastbehållaren på sin sida och skär den på mitten med en mattkniv . Detta blir ditt badkar . Det är bäst att börja med en oanvänd tunna så att du inte kommer att behöva ta itu med föroreningar . Städning av ditt badkar kommer att avgöra hur effektivt det är vid gradning . Addera 3

Weld åtta fjädrar till basen . Dessa fjädrar bör vara industriell styrka så att de kommer att stå upp för upprepad användning . Den typ av fjädrar som används på garageportar kommer att fungera .
4

Gör en vagga för badkaret med hjälp av den fyrkantiga metallrör . Detta ställ kommer att se ut exakt som basen , men måtten bör låta badkaret att sitta ner i vaggan . Svetsa denna vagga ovanpå fjädrarna och placera tunnan på det .
5

Borra hål i vaggan och skruva en kudde blocket lager till vaggan . Sätt i en 1 - tums axel i kudden blocket lagret och dra åt skruven för att hålla den på plats .
6

Placera en kompressormotormed en motoraxel i basen .
7

Fäst änden av axeln på motoraxelnmed hjälp av en axelkoppling. Denna koppling kommer att ha satt skruvar i vardera änden för att hålla axeln och motoraxeln tätt .
8

Fyll badkaret med tillräckligt gradning förening och vatten för att fördjupa den del som du arbetar med . Sätt på motorn och låt den skaka fjädermonterade hållaren i flera minuter. Detta tar bort ojämnheter från delen . Addera