Home & Garden >> Hem Trädgård >> Plants, Flowers & Herbs >> Specialty Gardens >> Content

En ROSLIKNANDE växt eller buske med Five- Petaled blommor

Rosor , släktet Rosa , är kanske de mest kända buskar inom Rosaceae familjen . Detta är en stor familj , men innehåller som buskar och örter med olika växtsätt och blomma färger . Många av dessa buskar och växter har enkelformulärblommor med endast fem kronblad per blomma, och några av dem producerar frukt. Rosa
R. laevigata " Cherokee " producerar doftande blommor 4 - tums diameter på våren .

Rosa meineble " Red Meidiland " är en ground - typ ros buske som är endast 1 1/2 till 2 meter lång men sprider sig till en bredd på 4 till 5 meter . Den producerar 3 - tums diameter röda blommor med vita centra . Rosa " Mutabilis , " Kina steg , producerar blommor 3 - tums diameter som ändrar färger . De är gula när de öppnar , sedan gradvis ändra till orange, rosa och mörkrosa till rött när de blir äldre . Busken växer till en mogen höjd av 3 till 6 meter och bredd på 2 till 5 meter . Rosa " Dainty Bess " är en te ros som producerar stora 4 - till 5 - tums diameter ljusrosa blommor . Denna buske växer till en mogen höjd av 3 till 4 fot och bredd av 2 till 3 meter . Alla dessa steg buskar blommar från mitten av våren till första frosten med singel -form fem petaled blommor .
Fragaria
" Ozark Beauty " är en annan everbearing typ som blommar från mitten - vår till första frosten .

Fragaria är också i Rosaceae familjen och producera vita eller rosa fem - petaled blommor . De är jordgubbsplantor . " Cavendish " blommar i vitt i slutet av våren . Det är en Juni bärande typ av jordgubbar som inte producerar frukt men bara en stor gröda som vanligtvis mognar i slutet av juni . " Eversweet " är en everbearing typ av jordgubbe växt som blommar i vitt . Det ger en skörd av jordgubbar varje sex veckor från slutet av våren till första frosten . " Frei , Pink Panda " blommar i rosa från vår till höst , men den producerar inte jordgubbar på ett tillförlitligt sätt . Det är en hybrid kors som produceras från ett smultron anläggning och en fingerört Potentanläggning.
Geum
Avens allmänhet hardy i USDA Hardiness zoner 5 till 7 . < P > Geums , som brukar kallas avens , är i Rosaceae familjen och producerar fem - petaled blommor . Dessa är örtartade perenna växter . " Fru J. Bradshaw " är 1 till 2 meter hög och producerar vippor av 1 1/4-inch-diameter röd -orange blommor på våren . " Cherry Cordial " är 9 till 12 inches tall och blommar i rött från mitten till slutet av våren . Geum coccineum " Cooky " är bara 6 till 12 inches tall och producerar orange blommor från midspring till midsommar .
Potent
P. neumanniana " Nana " växer till endast 6 inches tall .

Potent fruticosa , buskiga cinquefoil är en lövfällande buske som växer till en höjd av 2 till 4 fot och bredd av 3 till 5 meter . Den blommar från slutet av våren till tidig höst med gula 1 1/2-inch-diameter blommor . " Flamenco " är en örtartad perenn typ av cinquefoil som växer till en höjd och bredd på 1 till 2 meter och producerar röda blommor i slutet av våren . Potent nepalensis " Ron McBeath " är en ground typ fingerört som är 9 till 12 inches tall och 1 till 1 1/2 meter bred . Den producerar ljusa rödaktiga - rosa blommor med röda centra i hela våren och sommaren . Dessa sorter av Potent alla producerar fem - petaled blommor .
Rubus
R. " Triple Crown " är en typ av björnbär med vita blommor .

Björnbär och hallon är också i Rosaceae familjen och i allmänhet producera fem - petaled blommor . Rubus fruticosus " Chester " är en typ av björnbär som blommar i ljusrosa från mitten till slutet av våren . Den producerar björnbär som vanligtvis mognar i juli . R. idaeus " Fallgold " är en hallon växt som blommar i vitt och producerar guldfärgade bär i slutet av våren och sedan igen i slutet av sommaren till tidig höst . Addera

från:http://hem.98905.com/plants-flowers-herbs/specialty-gardens/1012113470.html

Copyright © Hem Trädgård All rights reserved.