Fakta Om Giant Tulpaner

Tulpaner är en populär och elegant påminnelse om våren . Dessa blommor som är synonymt med Nederländerna faktiskt har sitt ursprung i Turkiet , eller det ottomanska imperiet , och tog sig till Europa under sextonhundratalet . Det finns hundratals sorter av denna speciella skålformade blommor , och en av de mest imponerande av dessa är den jätte tulpan . Historia

jätte tulpan är en sort i släktet Tulipa , en stor grupp i liljefamiljen . Jätten tulpan infördes till Amerika 1951 av John Scheepers .

Giants av Tulip familj

Som namnet antyder , är den största i tulpan jätten tulpan familj, med blommor som når upp till 6 inches i längd. Förutom sin stora blomma storlek , är jätte tulpan en av de högsta arter , når upp till 2 meter i höjd .

Springtime Blooms

är de flesta tulpaner , är jätte tulpan en vårblomma , och växer bäst när dess lökar planteras i slutet av vintern och utsätts för ljus frost . Den blommar vanligen i mitten av april till maj.
Jord

jätte tulpan föredrar sol och väldränerad jord , och medan de flesta tulpaner blomstra i något svalare klimat , jätten tulpan tål varmare vårväder i de södra staterna .

Ettåriga

Tulpaner är , strängt taget , årliga blommor , vilket innebär att de måste planteras varje år nytt. Men många odlare rapporterat att , med idealiska förhållanden , är jätte tulpan kan återsådd i upp till 5 år . Addera