Hur ta hand om Caribbean Agaves

Karibiskt agave , eller Agave angustifolia , förekommer naturligt i Mexiko och odlas i sydvästra USA som ett landskap prydnads . De 1 till 3 fot långa, swordlike blad ur en central stjälk och bildar en tät rosett med en klotformig form , lägga dramatisk visuell intresse för xeric , eller lågvattenlandskapsarkitektur. Liksom de flesta suckulenter , är Caribbean agave lättskött om den planteras i ett soligt säng med god dränering , men det ser bättre och lever längre om försedd med regelbunden vattning och årliga utfodring .
Du behöver Omdömen 10-10-10 ratio gödselmedel
Trädgårdsslang
Sekatörer
Instruktioner sälja 1

Växt Caribbean agave växter där de kan få sex till åtta timmars full sol varje dag. Välj en säng med sandjord med utmärkt dränering . Undvik sängar med lera jord eller djup skugga .
2

Feed Caribbean agave växter en gång per år i början av våren . Applicera 10-10-10 förhållandet gödselmedel utspädd till halva styrkan runt basen av anläggningen . Tvätta gödseln i marken till ett djup av 3 inches med en trädgårdsslang på låg volym.
3

Vatten Caribbean agave växter djupt , men sällan . Kör vatten på låg volym vid basen av anläggningen under 10 minuter var 10 till 14 dagar . Vatten först när de bästa 3 inches av jorden har torkat ut helt från den tidigare vattning .
4

Beskär bort eventuella döda eller skadade blad som de visas . Klipp bladen av vid basen med hjälp av rena sekatör . Använd handskar vid beskärning Karibien agave växter eftersom de har vassa taggar och kan orsaka skador.
5

Minska vatten i slutet av september ungefär tre till fyra veckor innan den första frosten . Vatten sparsamt under hösten och vintermånaderna. Applicera bara tillräckligt med vatten för att hålla bladen från vissn men inte mätta jorden. Undanhålla allt vatten om det regnar .