Hur att sprida en jätte Liriope

Evergreen jätte Liriope tjusar sig till många trädgårdsmästare och landskapsarkitekter eftersom den växer utan ansträngning med lite uppmärksamhet och kommer att leva i många år en gång etablerade i ett soligt säng . Den smala , gräsliknandebladverk ger en attraktiv marktäckare året runt , men speciellt på sommaren när det sammanfogas av prålig , blek - lila eller vita blomma kluster . Evergreen jätte Liriope propagerar lika bra från frön och divisioner . Dock kommer divisioner ge en mogen växt snabbare än fröer och mer troget återge växtsätt och blomma färg på moderplantan . Saker du behöver
Skål
Papper handduk
Rotary rorkult
Trädgårdsslang
Trädgård murslev
Tidning
Visa fler Instruktioner
Hur Sprid Giant Liriope från frön
1

Blöt de jätte Liriope frön i 85 F vatten i 24 timmar . Förbered en säng för fröna medan de suger . Tappa fröna på ett papper handduk när du är redo att så dem .
2

Kör en roterande rorkult över en väl dränerande , delvis skuggad säng . Ställ knivarna att bruka på ett djup av åtta inches för att ge tillräckligt utrymme för den gigantiska Liriope växter att lägga ner djupa rötter . Addera 3

Sugga de jätte Liriope frön ungefär 1/2-tums djupt, eller vid ett djup som är lika med två gånger längden av fröet . Space fröna sex inches isär . Helt täcka fröna med jord så att inget ljus når dem .
4

Vatten sängen med en trädgårdsslang tills jorden känns fuktig på ett djup av tre inches . Vatten med några dagars mellanrum , eller när jorden torkar ut i den övre tum .
5

Se upp för groning i 25 till 30 dagar . Tunna de jätte Liriope plantor till en var 12 inches så fort de växer till två inches i höjd .
Hur Sprid Giant Liriope från divisioner
6

Förbered en säng innan samla Liriope divisioner jätte för förökning . Välj en delvis skuggig plats med lerig , något sur jord . Arbetet jorden till en 6 - tums djup med hjälp av en roterande rorkult tills marken är lös .
7

Gräv upp den gigantiska Liriope divisionerna under morgontimmarna när vädret är kallt och fuktigt . Undvik att samla divisioner på eftermiddagen eftersom de blad och rötter kan vissnar i värmen .
8

Mät upp 3 - kvadrat - tums delar från kanten av en etablerad jätte Liriope anläggningen . Gräv ner runt varje del med hjälp av en trädgårds spackel . Tryck på bladet på spackel fyra inches djupt att kapa en stor , produktiv del av rötter .
9

Bänd de jätte Liriope divisionerna från jorden . Smula bort ungefär en tredjedel av den jord från runt rötterna . Linda rötter divisionerna i vått tidningen att hålla dem svalna tills du planterar dem .
10

Gräv en planteringsgrop för var jätte Liriope division . Gör hålen en tum större i djup och diameter än rötterna av divisionerna. Space hålen 12 inches isär .
11

Fyll botten på varje hål med lös jord . Håll divisionerna i hålen så att spetsarna på rötterna vidrör marken i botten och basen av bladen är i nivå med den omgivande jorden . Fyll i runt rötterna med jord .
12

Vattna jätte Liriope divisioner med en trädgårdsslang tills marken är fuktig på en 3 - tums djup. Behåll fukten på den nivån i två veckor efter plantering dem , sedan reducera vatten till två inches var fem till sju dagar . Addera