Vilken typ av jord Do Hallon Liksom

? Hallon sorter växer i färgerna gult , lila, svart och rött . Dessa olika sorter mognar vid olika tider på året . Sommar - mognar bären ska mogna när som helst på sommaren ; everbearing sorter mognar i både våren och hösten . Genom att blanda hallon sorter i trädgården , kan du bär för ungefär hälften av året . Om du tar väl hand om dina hallon växter med rätt jord som har rätt pH , näring och fukt lagring , kan du njuta av riklig fruktskördari upp till 10 år . Optimal jordart

Hallon föredrar en väldränerad , sandig lerjord . Lera är en blandning av sand, silt, lera och organiskt material . Utnämningen av sandig lerjord indikerar att marken har huvudsakligen sandstorapartiklar . Lerig jord är den idealiska trädgårdsjord eftersom den innehåller tillräckligt med sand för att främja dränering och tillräckligt med silt , lera och organiskt material för att leverera nödvändiga näringsämnen och behålla tillräckligt med fukt . Om jorden i din trädgård är inte en lerjord , kan du placera en 2 - tums lager av organiskt material över området och tills det i trädgården för att öka dränering , näring och fukt retention.
Mark pH

Hallon växter föredrar en något sur jord i pH-området 5,5 till 6,5 . Innan du planterar hallonbuskar , testa din jord med hjälp av en hemma markens pH test kit eller anställa ett laboratorium för att analysera jorden . Om jorden pH är under 5,5 , tillsätt kalk till jorden för att höja pH . Lägg elementärt svavel till marken med ett högt pH-värde för att sänka den till det optimala området . Följ appliceringsdos rekommenderas av tillverkaren för att säkerställa att du uppnår ett pH på 5,5 till 6,5 . Du kan också använda naturliga material, såsom Sphagnum torv , för att sänka pH-värdet .

Marknäringsnivåer

rätt näringsämnen är nödvändiga för hallon växter att frodas i trädgården . Everbearing hallon sorter behöver ungefär 50 procent mer gödsel än sommarbärandesorter . Enligt Colorado State University Extension , kräver kvalitet trädgårdsjord bara £ 4 . ammoniumsulfat och 2 £ . superfosfat per 1000 kvadratmeter trädgård ; Men , bör du dubbla beloppet om trädgården inte producerar bra eller om du är osäker på om näringsnivåerna är lämpliga . För näringsfattigträdgårdsjord , också lägga till £ 1 vardera av zinksulfat och järnkelat och 10 skäppor organiskt material före den första plantering av hallonbuskar .
Markfuktighet

Innehållet i trädgården markfuktighet är viktigt för hallon för att de gillar en fuktig , men inte boggy , miljö . Adekvat organiskt material i marken kommer att bidra till att behålla tillräckligt med fukt samtidigt som extra vatten att rinna bort från rotsystemet . Under växtsäsongen , hålla växterna vattnas och fuktiga , särskilt under tider av låg nederbörd . När vintern närmar sig , hålla inne vatten efter den första frosten av säsongen . Begränsning vatten efter frosten börjar börjar hårdna växterna att klara det kalla vädret . Addera