Inomhus Plantering för höst, vinter

Fall ger kortare dagar , lägre temperaturer och - särskilt i kallare klimat - en brist på vackra gröna blad . Om kala trädgrenar och femtioelva nyanser av brunt är nedslående , prova på trädgårdsarbete inomhus . Nursery chefer och växt experter säger bara om någon vanlig växt kan startas inne helt enkelt. Vissa krukväxter är nästan idiotsäker .
Komma igång
Växter behöver vatten men övervattning är ofta värre . ( foto : Goodshoot /Goodshoot /Getty Images ) Även om du inte har en särskilt gröna fingrar , är inomhus trädgårds en ganska enkel process om du följer några regler , säger trädgårdsodlare Nick Snakenberg , intendent för tropiska samlingarna vid Denver Botanic Gardens i Denver. "För det första , var inte rädd , " sade Snakenberg . " Du kommer inte att lyckas om du inte försöker , och var inte rädd om du måste döda några ( växter) för att lära sig hur man odlar dem . "
Den enskilt viktigaste faktorn vid odling av växter inomhus är den lämpliga mängden vatten. Professionella trädgårdsodlare säger ingenting kommer att döda en växt snabbare än för mycket vatten . " Det vanligaste felet jag ser är människor över retande, " sade Tucker Bantom , chef för Perino s Garden Center i Metairie , Louisiana . " De får på ett schema och tror att de behöver för att vattna varje vecka , som," Jag ska vattna varje tisdag . " De flesta krukväxter inte - inte - . Behov av att vattnas varje vecka "
Bantom säger att folk har fått en förstklassig vatten testa apparat som de alltid har på handen . " Sätt ett finger knoge - djupt i marken , " sade han , " och om du känner någon fukt , vänta på vattning . "
Han säger " rotröta " kan uppstå i så lite som 15 minuter och anläggningen får inte visa skador för fyra eller fem veckor. Av rädsla för att växter kommer att dö av brist på vatten , konstaterar han , en del människor när man går på semester lämnar sina anläggningar som sitter i vatten . " De kommer att gå ut ur staden och tror att de behöver för att ge en växt extra vatten för att de ska vara borta , " sade han . " Du är bättre under vattna en planta än övervattning , överlägset , " sade han .
Topp tre grönsaker att odla inomhus

Nick Snakenberg , intendent för tropiska samlingarna vid Denver Botanic Gardens i Denver , säger att det finns massor av grönsaker som är bra att börja inomhus , men inte många att han skulle rekommendera att växa till mognad inomhus . Även de bästa grönsaker som han föreslår traditionellt odlas på sommaren , kan du starta dem inne . De kräver en miljö med ett temperaturområde av 65 till 75 grader Fahrenheit. Snakenberg rekommenderar plantera frön i början av vintern och flytta dem till ett tomt utomhus på våren

Snakenberg topp tre grönsaker för enklaste inomhus tillväxt : .

Tomater : Tomatogardeningguru.com rekommenderar börjar med en planta eller ung planta snarare än ett frö. Om börjar med ett frö , dock så frön i små behållare , såsom plast sådana som håller färdigköpta jordgubbar . Optimala betingelser innefattar åtminstone 12 timmars solljus och kontinuerligt fuktig jord . När anläggningen har producerat fyra blad , bör den flyttas till en större behållare och förvaras på en plats med starkt solljus .

Peppers : Tillväxt perioden från frö till planta är en till fyra veckor , beroende på sort , enligt thechilliking.com . Frön bör placeras 2 inches isär . Tills fröna gro, är den viktigaste faktorn för fukt och temperatur. Placering av behållarna ovanför ett värmeelement eller på toppen av ett kylskåp bör ge tillräcklig värme. Efter groning , fukt och solljus är de viktigaste behoven . När växterna gro sina andra uppsättningar av löv , försiktigt överföra dem till större behållare .

Aubergine : Du kan börja aubergine inuti och transplantera den till våren trädgård 5-7 veckor efter sista frosten . Harvestwizard.com rekommenderar en behållare minst 12 inches djup, med fröet placerades 1/4 tum eller 1/2 tum under ytan av marken. Placera kärlet i ett utrymme utsätts för fullt solljus och hålla jorden fuktig . Skörda auberginen när frukten " ser glänsande , fast och full -färgad , " webbplatsen instruerar .
Caring , Vårdslös och dalt
Om du älskar en växt , men den behöver mycket solljus överväga rotatiing till olika rum , så att du är båda nöjda . ( foto : Siri Stafford /Photodisc /Getty Images ) En annan felet folk gör med sina krukväxter , Snakenberg säger , är den uppmärksamhet de ger dem : antingen för mycket eller för lite . " Du kan inte älska den till döds , men du kan inte försumma det helt ", sa han . Han rekommenderar att sätta en växt i en väl upplyst , starkt trafikerade område - " . En som uppfyller behoven hos anläggningen men inte en där du kommer att glömma det "
Om du har ett vardagsrum som inte få en mycket naturligt ljus , men du vill se växten när du är i det rummet , anta en rotation baserad på en delad 50-50 , rekommenderar Snakenberg . Hålla anläggningen i ett väl upplyst fönster eller rum i en vecka , och på soffbordet eller mantel nästa vecka , säger han .
" Det är en av de bästa sakerna med växter , " sade han . " De kan röra sig . "
Ones att växa
förlåtande karaktär av ett fåtal anläggningar gör dem bra val för nybörjare eller den som inte har så mycket tid som andra att ägna åt växtvårdinomhus .
Sansevieria trifasciata , allmänt känd som en orm anläggning eller mor - in-law tunga , kan anpassas till många olika nivåer av ljus , kräver en viss mängd vatten och sällan behöver planterade . De krukväxt Aglaonema hybrider - eller kinesiska vintergröna - är skämtsamt heter " garderoben anläggningen ", säger Bantom , eftersom det är här anpassningsbar växt , som fungerar som ett luftfilter , tolererar svagt ljus och torr jord och luft " idiot bevis . " .
Många av de växter som kräver minst vård producerar inga blommor . Freds lilja ( Spathiphyllum wallash ) däremot producerar blanka blad och vita blommor . Det är också mycket anpassningsbar till ljus och " är bra på att berätta när till vatten ", säger Snakenberg , eftersom bladen vissnar eller sloka när törstig .
Ming Karelen är en personlig favorit av Nick Esquivel , en mäklare på Almaden Valley Nursery i San Jose , Kalifornien . Med sina gråtande , Lacy blad , liknar denna okomplicerad växt en japansk lönn .
Bäst chans att överleva
Stora växter möjliggöra större handlingsfrihet i vården . ( foto : Hemera Technologies /PhotoObjects.net /Getty Images) För kallt väder plantering , rekommenderar Esquivel allmänhet väljer en anläggning i minst 2 månader eller 4-6 inches i höjd snarare än att växa från ett frö . " Ju större växt , desto lättare vård , " sade Esquivel . " Ju större anläggning, mer etablerade det är, så att det finns mindre utrymme för fel . "
Som växten växer , kontroll av mark och hur den absorberar vatten, vilket indikerar när att flytta den till en ny kruka. När rötterna blir instängd i potten , Esquivel sade , kommer rötterna trycka ut jorden och vattnet kommer att gå igenom krukan snabbt . Vid den tidpunkten , försiktigt plantera plantan med ny jord i en kruka bara ett par inches större i diameter . Om du hoppar till en mycket större kruka , kommer jorden vara lös , vilket kan leda till över - vattning , varnar han .
småningom kommer gödsling vara nödvändigt , även om det bör göras sparsamt, säger Snakenberg . Han föreslår halva styrkan någon etikett rekommenderar .
" Det borde vara precis tillräckligt med mat för att göra den frisk , " sade Snakenberg . Om du ser gula löv , är det dags att gödsla .