Hur får man en bra tätning med ett PVC-rör till chefen för Pool Pump

För en poolpumpför att fungera korrekt krävs att tätningen mellan pumpen och PVC-rör som bär vattnet vara helt läckagefritt , såväl från läckande vatten samt luft. Underlåtenhet att skapa en god tätning är ofta på grund av felaktig beredning av delarna innan de sammanfogas . Med en väl förberedd PVC-rör och pumpar in-och utgångsrören, men du kan se till att tätningen som skapas mellan komponenterna är en tät man , kraftigt minska risken för leakage.Things du behöver
Male PVC krök
teflontejp
Måttband
Hacksaw
Brukskniv
Cloth
PVC-rör primer
PVC cement
Visa fler Instruktioner
1

Skruva ett par manliga PVC adaptrar i pumpöppningenså att du kan undvika att cementera de PVC-rör direkt till pumpen , tätning dem till adaptrarna istället . Detta gör att du kan ta bort röret lätt om det krävs för att göra det en dag . Linda trappstegen av adaptrar med teflontejp innan du skruvar dem på plats för att skapa en tätare tätning vid anslutningen . Använd flera vändningar av tejpen runt adaptern tråd för att bygga upp slitbanan en aning ; två eller tre varv är tillräckligt. Skruva fast adaptrarna på plats .
2

Undersök manliga adaptrar anslutna till poolpumpenför att bestämma djupet av sambandet mellan PVC-rör och adapter slut . Du kan berätta hur djupt röret måste gå genom att titta på den bredd liten krage i änden av adaptern . Addera 3

Mät avståndet mellan pumpen och input /output ventilerna på poolen med ett måttband . Skär PVC-rör för att täcka avståndet , som lämnar rum i vardera änden av röret för att ansluta inom kragar på de punkter i både poolen ventiler och poolpumpenanslutning . Använd en bågfil för att göra dina rör nedskärningar med , hålla snittet rakt över röret . Håll brukskniv i 45 - graders vinkel till slutet av röret efter styckning det , och köra kniven över kanten , både inne och ute , för att avlägsna eventuella grader kvar . Torka röret rent med en trasa .
4

Rengör insidan av kontakten på den öppna änden av den hane adapter med hjälp av PVC-rör primer . Torka av insidan av adaptern med primern , med användning av applikatom från primern cap. Primern mjukar adapter slut något så att när cementen appliceras på ytan inne i adaptern och utanför röret faktiskt smälter något , svetsa ihop dem en gång placeras i kontakt med varandra .
5

Rengör änden av PVC-röret med primern . Täck en sektion av den ände av röret som är lika med djupet på den öppna änden av den manliga adapter på pumpen plus ytterligare tum. Undersök röret när du applicerar primer . Varje skrift på röret försvinner när du placerar primer på den, visar exakt vilken del av röret som du har täckt .
6

Låt primern sitta på plats på röret för en några minuter för att mjuka upp materialet . Kontrollera om mjukhet genom att lätt skrapa brukskniv kniven på grundade delen av röret . Om ett tunt lager av röret kommer ut på bladet , då är det klart för anslutning med adaptern .
7

Sprid PVC cement över det yttre , primas sektion av röret och insidan primade ytan adaptern på pumpen .
8

Tryck på PVC-röret slutar i adaptern , så att slutet på PVC-röret ligger i jämnhöjd med botten av adapteröppningen. Upprepa processen för den andra kontakten på pumpen och sedan de två ventiler , både in-och ut i poolen . Låt PVC härda vid anslutnings slut över natten innan du använder röret och pumpen . Addera