Hur man installerar UNILOCK Rivenstone

UNILOCK tillverkar , säljer och distribuerar betonggjutnagatstenar för landskapsarkitektur projekt . Företaget introducerade den första konkreta gjutna trottoarplattor till Nordamerika år 1972 , och de fortsätter att erbjuda livstidsgaranti på sina produkter . UNILOCK säger deras produkter " vida överstiger branschstandarder , " med vissa produkter som är fyra gånger så starkt som betong . Rivenstone betongplattor är ett framgångsrikt varumärke i bostads-och byggnadsmarknaden, och har varit en del av UNILOCK portfölj sedan 2005.Things du behöver
Måttband
String
Stakes
Paint
spade
Jumping jack
3/4 " grus
Vattenpass
2 metallrör ( 3/4-tums diameter ) katalog Sand ( grov betongkvalitet) katalog 2x4 " planka
Hand tamp
spackel
Rivenstone betongplattor
Paver justeringsverktyg( eller skruvmejsel ) katalog 12 " galvaniserad spiral naglar
Kantskydd
Hammer
Brush
compactor
Skydds bas pad
gå med sand
Pekar murslev
Visa fler Instruktioner
1 UNILOCK ger gratis designmönster för bana , eller designa din egen .

Design och rita en plan för Rivenstone trottoarplattor mönster . Använd måttband och mäta landskapsutrymmet, och beställa skivorna du behöver. Kontakta alla verktyg tjänsteleverantörer att kontrollera placeringen av eventuella underjordiska ledningar innan du förbereder grunden .

2 Gräv ner till företaget alven vid installation Rivenstone bana .

Markera den yttre gränsen av designen på marken med hjälp av snöre knutet till insatser och driva dem i marken , eller markera marken med färg . Avlägsna gräs och matjord till djupet av alven med hjälp av en spade . UNILOCK rekommenderar 6 inches av dränering grus plus djupet av trottoarplattor , så justera utgrävningen för att uppfylla dessa krav . Addera 3 Använd en hoppande jack för att packa gruset för korrekt platta installation .

Platta till alven med ett hoppande jack , komprimera ytan och ta bort luftfickorsom orsakar sättningar . Sprid 6 inches av grus över alven , och komprimera området med Jumping Jack . Använd ett vattenpass och kontrollera att du har en svag lutning i en riktning som gör regnet att rinna av . Kontrollera att det inte finns några hål i grusnivåsom är djupare än 1/4 tum .
4 Sprid ut sand över grus för att göra en säng för Rivenstone bana .

Lägg de metallrör 4 meter ifrån varandra och fyllning med grova betong - grade sand . Använd en 2x4 -tums rak planka till tamp sanden nivå platt, och spackel sanden till nivån av rören. Dra rören ur sanden genom att skjuta dem längs grusbasen, och flytta rören för nästa avsnitt . Fyll i röret spåren med sand och kompakt den med en hand tamp , och jämna till ytan med en platt spackel .
5 Lay varje platta noggrant och se till att läget är rakt .

Märk ut nivån för den Rivenstone uteplats med snöre och insatserna möjliggör 3/4 tum av slutlig kompaktering.

Lay varje platta efter stränglinjer för riktning och höjd. Stå på plattan för att lägga nästa, och inte står på sanden eftersom detta kommer att orsaka problem utjämning .
6 En skruvmejsel är ett alternativ till en asfaltläggare justeringsverktyg.

Använd en asfaltläggare justeringsverktyg för att kontrollera mellanrummen mellan Rivenstone är lika , och justera vid behov . Fäst den yttre trottoarplattor gräns med ett kantskydd , och använda en hammare den på plats med galvaniserade 12 - tums spiral naglar . Fyll några stora skillnaderna i mellan bana med sand för att undvika platta rörelse vid packning .
7 Sopa upp allt skräp bort plattorna innan komprimering .

Använd en borste och sopa Rivenstone uteplatsen , rensa all sand och skräp från ytan. Fäst en skyddsvadde till botten av packaren. Flytta komprimator över ytan av plattorna för att reglera beläggnings in i sandbädden . Använd tre passager totalt , en i varje riktning och en diagonal passning för att slutföra sammanpressning.
8 pekar i mellan plattorna med sammanfogningssand .

Sweep sammanfogning sand in i mellanrummen mellan beläggningsplattormed en borste för att avsluta installationen . Om sanden är blöt , kan du murslev i sanden istället , med hjälp av ett pekande spackel. Addera