Rand träd för Landskapsplanering

Förutom att markera egendom linjer , rand träd tjänar flera syften för hem landskapsarkitekter . Beroende på vilken typ av träd du planterar , kan de skapa en naturlig privatliv skärm , förbättra en sittgrupp genom att ge skugga , eller absorbera gatan buller . För snabbaste resultat , köpa de mest mogna träd din budget tillåter . Följ plantering instruktioner , och kom ihåg att nyplanterade träd kräver generösa vattning tills rotsystem utvecklas . Lombardiet popplar

En favorit med sångfåglar , Lombardiet popplar har en tät , smal form med uppåtväxandegrenar . Deras täta lövverk ger en vind- och ljudvallen , medan deras ljusa gröna färgen ger en attraktiv bakgrund till alla landskap . Känd för sin snabba tillväxt på upp till 6 meter per år , Lombardiet popplar har enhetliga kolonn silhuetter som tillåter dem att planteras endast 5 till 8 meter ifrån varandra . De mogna till 40 till 60 meter i höjd och växer bäst i USDA härdighet zoner 3 till 9 .
Loblolly Pine

Ofta väljs för erosionsskydd och vintergröna dekorativa värde , loblolly tallar växer 50 meter hög och 30 meter bred . De växer bäst i varma klimat för Hardiness zoner 5 och 6 . Unga plantor har en upprätt pyramidform , men utvecklar en rund krona som de mognar och förlorar nedre grenarna . Deras tunna nålar växa upp till 9 inches lång och vänder från mörkgröna på sommaren till gul - grön på vintern .
Leyland Cypress

En rad med Leyland cypresser ger en snabbt växande naturlig gräns . De tjocka grenar bildar en nästan solid vägg för privatlivet , och blockerar buller och vind . Leyland mjuka , fjäderlätt bladverk förblir grön året runt och det skjul minimala grenar och barr . Den växer i en symmetrisk pyramid form med en hastighet av 3 till 4 meter per år i Hardiness zoner 6 till 10 , och når 60 till 70 meter i höjd med en baldakin 5 till 15 meter bred , beroende på hur nära det är planterad med andra träd . Dessa torka toleranta träd anpassar sig väl till sandiga eller lerjord .
Kinesiska Elm

För en gräns träd som ändras under året , anser den kinesiska alm , en snabb växande prydnadsträd. Även känd som Lacebark alm , är det hemma i Korea , Kina och Japan , men växer bra i kallare klimat i Hardiness zoner 4 och 5 . Växande i genomsnitt 3 meter per år , når en mogen höjd på upp till 50 meter . Denna lövfällande trädets blad är ljusa gröna på våren , byt till röd under sommaren , och med senhösten vända ljust gul . Det producerar också röda bär i september. Addera