Liten Burgundy Buskar

En motvikt till grönt , en betydande skvätt vinröd sticker ut i trädgården . Även om det är sant att många buskar har röda blommor , inte de blommar inte sista, så deras effekt är bara tillfällig . En eller flera vin - röda eller lila -blad buskar , strategiskt placerade , låna ut både arkitektur och tillräckligt färg för att balansera vad som annars skulle vara en massa grönt , särskilt på höjden av sommaren när relativt få blommorna blommar . Omdömen japanska Berberis

Den allmänt planteras , men taggig japansk berberis ( Häckberberis ) finns i många sorter , men en , atropurpurea Rose Glow , spricker med fläckiga rosa och magenta lämnar tidigt varje vår , som sedan mörknar genom sommaren till en djup red av hösten. Det är en tät buske med tätt sticka grenar , och när mogen man kommer att mäta ca 6 meter lång, men du kan hålla det trimmas till en mindre storlek . Det gillar full sol , och producerar ljusa röda bär som hänger på genom vintern .
Ruby Lorepetalum

Ruby Lorepetalum är en vintergrön buske som groddar prålig nya röda tillväxt varje vår . Eftersom säsongen bär på , mörknar sitt bladverk till djupt vinrött till hösten . På våren blommar den också med rosa utkanten av blommor som kantar grenarna . Loropetalums växa i sol eller halvskugga och tål torka . Det kommer att mogna till 5 meter , vilket är kompakt för en loropetalum , men du kan hålla den beskäras och formas för att passa dina behov .
Redleaf Rose

Den ovanliga Redleaf ros , Rosa glauca , är känd för sin djupa röda blad med undertoner av blått - grönt. I juni blommar den med lätt doftande rosa enkla blommor . Den bär också djupröda nypon , eller frukt , som klamrar sig fast grenarna genom hösten . Den kommer att växa till 4 meter bred och utveckla rangy käppar som Arch och kan nå 5 till 7 meter hög . Liksom andra rosor , accepterar det beskärning för att begränsa storleken . Också som andra rosor , gillar det full sol , men tål halvskugga. Den tål vind också. Den Redleaf ökade behoven fuktig väldränerad jord .
Red Leaf Hibiscus

Liksom andra hibiskus , kan du starta röda blad hibiskus , eller Blodhibiskus , från frö och transplantera in den i trädgård efter att risken för frost är över . Det är en tropisk buske som trädgårdsmästare uppskattar för sina djupa vinröda blad som ser en hel del som lönnlöv . Lila blommor får blomma i slutet av sommaren . Att vara tropiskt , gillar det full sol och fuktig trädgårdsjord .

Tillsammans med röda löv , hibiskus sorten Kopper Kungen står ensam bland annat hibiskus , vars blad är gröna . Den har kopparrödablad med djupt skurna lober . Med sin 12 - tums rosa eller vita blommor som har en vinröd öga på sina centra , Kopper Kings blommor är lika stor som de på andra hibiskus växter .