Hur man håller hortensia Blue

Det finns omkring 23 arter av hortensior , men bara fem odlas i USA . Det som gör hortensia unik är dess enorma bollformadblomma kluster som sträcker sig från vitt till rosa till nyanser av blått . Beroende på olika hortensia , de är härdiga i zon fyra zoner 6 till 9 (se USDA karta i Resurs avsnitt ) . I många sorter av hortensia blomman färgar kan ändras till blått ( eller hållas blå ) genom manipulation av markens Ph och tillägg till marken .
Du behöver Omdömen Ph testkit
Organiskt material , såsom kaffesump och barr
Aluminium sulfat Review, en gallon hink
Instruktioner
1

Testa Ph nivån i marken kring din blå hortensia , med hjälp av en Ph testkit (finns på hårdvara och trädgårdsaffärer) . Medan kit kommer variera beroende på tillverkare , kommer ett typiskt test innebär att placera ett jordprov i testkammaren och sedan tillsätta vatten och testremsan . Remsan kommer att ändra färg beroende på Ph balansen i jorden ; för blå hortensior att absorbera aluminium och behålla sin färg optimalt Ph måste ligga på en nivå på 5,2 till 5,5.
2

Sänk pH-nivån i din jord ( om det behövs ) genom att lägga organiskt material såsom som kaffesump och tall nålar . Detta gör det möjligt för hortensia att absorbera den behövs aluminium lättare .
3

Vattna hortensiaplantor grundligt för att förhindra skador på rotsystemet från aluminiumsättaprocessen .
4

Blanda en matsked aluminiumsulfat i en liter vatten och gäller för markområdetkring din blå hortensia . Undvik att hälla lösningen direkt på blad och stjälkar av anläggningen .
5

Upprepa aluminiumsulfat ansökan var tredje vecka under tre ansökningar tills den blå hortensia har avslutat sin blommande säsongen .