Home & Garden >> Hem Trädgård >> Landscaping & Outdoor Building >> Landscaping Grunderna >> Content

Hemlagad Cement

Göra cement kräver stora specialutrustning , inklusive en 300 - fot långa , 15 - fots diameter horisontellt rör , och temperaturer runt 3000 grader C. Så när du säger att du är intresserad av att göra " hemmagjord cement , " du förmodligen betyda " hemlagad betong . " Du är inte ensam . Medan de flesta människor använder orden " betong " och " cement " omväxlande , de är inte samma sak . Cement är en finmalen blandning av silikater , aluminater , och kalcium -och järnföreningar . Det är den viktigaste ingrediensen i både bruk och betong och brukar beskrivas som det kitt som får allt att hålla ihop . Betong

Betong innehåller vanligen cement , sand , vatten och stenar i olika storlekar och former . Stenarna är kollektivt kallas aggregat . Betong används i strukturella komponenter : byggnadsgrunder och viktbärande kolumner i stora strukturer , inklusive massiva dammar ; i stiftelser och platta golv i mindre byggnader och bostäder ; och i mindre projekt som banar uppfarter och säkra stängsel och brevlåda inlägg . Den avsedda användningen av betongen avgör vilka typer av aggregerar du måste ha med i mixen .
Använda Hemlagad Betong

Betong är en vanlig komponent för många hem projekt . Medan vissa projekt kan göras av en enda person, kan de som innebär blandning och applicering av betong eller andra cementbaserade blandningar vara svårt för en person att dra bort. Om du aldrig har jobbat med cement , murbruk eller betong , bör du överväga att få hjälp eller hyra ett entreprenadföretag . Om projektet är litet och du vill göra det på egen hand , har du mer framgång om du producerar dina cementblandningari små serier . Du behöver bara ett fåtal material och verktyg beroende på om du använder rak cement , ett cementbaseratmurbruk eller betong .

Ballast för betong
< p > Aggregate är alla de fasta , icke - cement ingredienser som används i betongen . Ballast är korniga material , som påverkar egenskaperna för den slutliga betongprodukten . Ett aggregat kan vara grovt , som krossat berg eller grus , eller fin som sand . När du väljer ett aggregat för att blanda in i betong , är det bäst att välja aggregat som är tålig och stark . Sandsten , till exempel, är en dålig aggregat för att blanda in i betong. Betong måste vara hållbara för hårda element och väder , så ett material som granit skulle vara ett bättre aggregat . Du måste också se till att aggregaten du väljer inte reagerar kemiskt med cementblandningen .

Proportioner av ingredienser

Den allmänna tumregel är att för varje kubik gård av betong , behöver du sex cementsäckar . Du kommer också att behöva upp till 6 liter vatten för varje påse av cement som används . Det är svårare att bestämma den mängd av aggregat att använda. Beräkna den totala volymen av aggregat du behöver använda genom att subtrahera halten cement från betongens våta densitet . Innehållet av fritt vatten subtraheras från den föregående nummer. Du kan hitta program på nätet som hjälper dig med dessa beräkningar , eller så kan du få hjälp av en specialist på din lokala hem förbättring butik . För att se till att dina beräkningar är i rätt intervall , tänk på den allmänna regeln som aggregat bör göra upp 60 procent till 75 procent av en betongblandning .
Blandning av betong

Efter bestämning proportionerna av de material du behöver i din betong , är det dags att blanda alla komponenter tillsammans . Först blanda cement och vatten och rör om ordentligt för att bilda en stark pasta. Ju mer cement du använder , desto svårare pastan blir . Efter omrörning dessa två tillsammans , lägga till aggregaten och blanda materialet väl . När du arbetar , se till att du blandar betongen ofta ; de aggregat tenderar att sjunka , även i en styv blandning . Använd betongen direkt efter att du blandar det , eftersom det börjar härda minut cement och vatten möts . Addera

från:http://hem.98905.com/landscaping-outdoor-building/landscaping-basics/1012091057.html

Copyright © Hem Trädgård All rights reserved.