Vilka material ska man använda för att göra upphöjda rabatter ?

Du kan göra en upphöjd bädd genom att helt enkelt stapla smuts upp och plantera i den. Även om en upphöjd bädd inte behöver ha dem , sidorna har fördelen av att förhindra avrinning när vattning , som läcker ut växtnäring. Upphöjda bäddar med sidorna är också mer attraktiva och lättare att arbeta i , som erbjuder trädgårdsmästare en plats att sitta eller stå på knä när de utför rutinunderhåll . Flera material fungerar bra som sidor för upphöjda rabatter : trä , tegel , loggar , gamla järnvägsslipers , stenar eller betongblock. Wood

Trä har fördelen av att vara lätt att bearbeta. Dessutom kan du skapa mer högväxt sängar genom att helt enkelt lägga till en annan rad av timmer tills du når önskad höjd . Trä är också begränsande , eftersom säng gränser måste vara rak . Ceder och furu är de vanligaste valen för att bygga upphöjda bäddar , eftersom de tål fukt bättre än många andra träslag .
Brick

Upphöjd bädd gränser gjorda av tegel har ett snyggt och tilltalande utseende. En enda rad av tegel räcker att bifoga en säng som är bara något upp ; skapa höga sidor för en högre säng med svindlande rader av tegel . Äldre , som används tegel ge din upphöjd bädd ett mer rustikt utseende .

Gamla järnvägsslipers

Gamla järnvägsslipers göra bra sidor för upphöjda bäddar för att de är tjocka nog att sitta på samtidigt tenderar sängen . För högre sidor , lägga till en andra rad . Använd gamla band som inte längre sipprar en svart , klibbig substans som kallas kreosot , eftersom detta ämne är skadligt för växter .
Loggar

sidor gjorda med avsågade stockar ger också en avsats för att sitta och ge sängen en Old West eller timmerstuga look . Skär loggar finns i varierande längder och diametrar , men alla är rundad . Använd stockar med större diameter för djupare sängar , eftersom de stack bättre än tunna stockar .
Rock

Vorherige Seite

Nästa artikel