Pergola Tak Alternativ

En pergola tak alternativ beslutas inte bara av estetiska husägare men vad syftet pergolan är att tjäna. Pergola är overhead konstruktioner , ursprungligen avsedda att täckas gångvägar . Idag , pergolor fungera som skugga bärande kontaktpunkter runt uteplatser , badtunnor, däck och även pooler . Typiskt en pergola är konstruerad av trä, som kan vara klar eller vänster naturliga, och innehåller en vinranka eller klättring växt som växer upp längs sidorna och över taket , ger skugga och dekoration. Grapevine Pergola

Grapevine pergola är pergola som har en vinranka utbildad upp sidorna och över taket. Detta ger skugga för en gångväg eller uteplats , samtidigt avger en söt doft och läckra behandla under den senare delen av säsongen . Ett grapevine pergola kräver en takterrass som är robust nog för att hålla vedartade vinstockar när de mognar , samtidigt ger öppningar för druvklasar för att hänga och mogna . För detta ändamål är ett schackbrädesmönsterträkonstruktion som typiskt används , med två -för- fyra tillhandahåller overhead- trellis . Addera Wire Tak Pergola

En tråd - tak pergola är ett bra alternativ för en som innehåller en relativt lättviktig anläggning , till exempel en spaljé växande ros . Normalt rosenbuskar är inte så tung , även på förfallodagen , som en vinranka . På grund av den rosenbuskar relativt låg vikt , kan robusta tråd användas för att ersätta de två -för - fyra i grapevine pergola . Rosen kan knytas till kabeln och , när det fyller ut , kommer tråden alla men försvinner bland blommor och blad . Detta gör med hjälp av en tråd tak pergola ett bra alternativ för ett valv - stil täckt gångväg .
Korrugerad plast

En pergola med en växt som inte kräver omfattande beskärning , och inte bära frukt , till exempel murgröna eller kaprifol , kan ha en fast overhead tak för att göra ett torrt utrymme under din pergola . På grund av fukten antas samlas under dina vinstockar , väljer en korrugerad plast eller glasfiber tak är ett bra alternativ . Revbenen i plastkortetkommer att fungera som hängrännor , förhindra stående vatten samlas i låga punkter i ditt tak och hyser myggor .
Grästak

Vissa husägare som till skapa en tropisk ö look med ett grästak . Grästak görs med kluster av tjockt gräs , som påminner om hö . Detta material kan köpas i de flesta hem förbättring eller hantverksbutiker, och normalt finns i ark eller rullar . Den installeras på ett sådant sätt att vattnet rinner av i gräset , gör en torr plats under din pergola för en uteplats set eller tiki bar . Detta är ett bra alternativ om du inte har för avsikt att växa något på din pergola , som en vinstock eller ros endast tjänar till att förskjuta grästak halm , och gör det svårt att ändra på gräset i slutet av säsongen .
Addera