Hur man gör Lösningsmedel att rengöra en ketchup fläck

Ketchup ljusa , röd färg betyder att en fläck orsakad av det kan sticka ut på din klädsel eller matta . Rengör någon mat fläcken så snart som möjligt för att förhindra färgningsmaterialetfrån att landa längre in i området , vilket gör det svårare att ta bort . Du kan köpa rengöringsmedel speciellt för den typ av material du rengör , eller så kan du göra din egen hemma med hjälp av produkter som du kanske redan har. Testa alltid rengöringslösningpå ett litet område först för att avgöra om det kommer att ändra färg eller struktur på materialet . Detta är vad du behöver
flytande diskmedel
Ammoniak
Vit vinäger
Dukar
Sponge
Visa fler Instruktioner
1

Blöt en svamp i kallt vatten och vrid ur . Sponge fläcken för att ta bort så mycket ketchup som du kan.
2

Mix ¼ tsk. flytande diskmedel med 1 kopp ljummet vatten . Addera 3

Blot lösningen över fläcken tills den är borta . Skölj området med rent vatten från svampen . Inte mätta matta eller stoppning .
4

Fortsätta tillämpa tvållösningöver fläcken och skölj med vatten tills fläcken är borta . Om fläcken är fortfarande synliga , fortsätt till nästa steg .
5

Blanda 1 msk . av ammoniak med ½ kopp varmt vatten . Blot lösningen över fläcken tills den är borta . Inte mätta klädsel . Skölj området med vatten från en svamp och låt den torka helt . Om fläcken är fortfarande synliga , fortsätt till nästa steg .
6

Blanda 1 dl vinäger med 2 koppar varmt vatten . Blot lösningen över ketchup fläcken tills den är borta . Skölj området med en fuktig svamp . Addera