Vad använder jag för att rengöra och underhålla min skinnsoffa

?

Slitstark och dyra , läder är ett populärt val för stoppade möbler som soffor . När du bryr dig och rent för din skinnsoffa rätt klädsel kan hålla en livstid. Tyvärr kan flera produkter och vanliga husgeråd skada din läder soffa . För att hålla din läder i tiptop form Använd endast rekommenderade produkter på din soffa .
Rengöring och Conditioning

Regelbunden rengöring av skinnsoffa kan hålla den ser sitt bästa . Dessutom hjälper rutin conditioning hindrar lädret spricker med tiden . Olika kommersiella rengöringsmedel och balsam finns att köpa . Alternativt göra en hemmagjord läderrengöring och balsam genom att blanda en del vinäger med två delar Neat fot olja . Du kan byta ut Neat fot olja med livsmedelskvalitet linolja om inte tillgängliga . Fukta en luddfri trasa i blandningen . Börja längst upp på skinnsoffa och gnugga blandningen i lädret medan du arbetar dig ner . Låt blandningen torka på lädret över natten och sedan polera i soffan med en ren , luddfri trasa .
Repor

Pet klor , spännen och även skrivinstrument kan lämna små men märkbara repor på din läder soffa . För att ta bort dessa repor , lätt fukta dem med destillerat vatten och polera med en mjuk trasa gjord av läder som kallas sämskskinn . Vid tillämpning av destillerat vatten , se till att inte alltför mätta lädret . För mycket fukt kan lämna fläckar på läder soffa . Om repor är fortfarande synliga , fukta en luddfri trasa med olivolja och polera repor i flera minuter . När repor inte längre föreligger , ta bort överflödig olja från lädret med en ren trasa .
Stains

Daglig användning av din skinnsoffa resulterar slutligen i fläckar . När en fläck uppstår på lädret , är det bäst att ta bort den så fort som möjligt . Ju snabbare du behandlar fläcken , desto lättare är det att ta bort . För att ta bort markör och bläck fläckar , fukta en bomullstuss i nagellacksborttagare som inte innehåller aceton . Gnugga fläckarna lätt med fuktig bomullstuss . Torka omedelbart nagellack remover av skinnet med en luddfri trasa fuktad med kallt vatten . Om mögel och mjöldagg lämnade fula fläckar på läder soffa , ta bort fläckar genom att blanda lika delar tvättsprit och vatten . Använd en luddfri trasa fuktad i blandningen för att torka svampen och dess medföljande fläckar från läder. Nonoil hårspray kan ta bort tuff , fast - på fläckar från din läderklädsel . Spraya ett tunt lager på fläckarna och låt sitta i fem minuter men låt inte torka . Använd en ren , luddfri trasa fuktad med kallt vatten för att torka av hårspray och fläckar av skinnet . Köpa och sälja Överväganden

Det bästa sättet att hålla din skinnmöbler ser sitt bästa är att utföra regelbunden rengöring . Använd klädsel kvarstad på din dammsugare för att ta bort smuts och skräp från skinnsoffa s skrevor. Använd en ren och torr luddfri trasa för att ta bort damm och smuts från läder. När spill inträffar , rengöra dem omedelbart med flera pappershanddukar. Avstå från att använda starka kemikalier , möbelpolish eller slipande rengöringsmedel på lädret . Dessa poster kan skada , missfärgas och tråkig läder material . När du är osäker testa renare på en osynlig del av lädret . Om skador eller missfärgningar uppstår , sluta använda .