Hur får man Permanent Marker off läder

Läder är ett slitstarkt , flexibelt och mångsidigt material . Fläckar som görs med märkpenna på läder kan vara svåra att ta bort eftersom bläcket är vattenavvisande . Pigmenten i en permanent markör inte färga lädret men bindning till ytan på den. Markörer innehåller lösningsmedel som alkohol , vilket gör det möjligt att skriva på olika underlag som papper eller glas . För att bli av med märkpenna fläcken , måste du lösa upp de kemiska bindningarna mellan pigmentet och färgade läder. Bara för att markören säger att det är permanent betyder inte att fläcken inte kan tas bort .
Vad du behöver Omdömen Isopropylalkohol Home 2 dukar
skydd Läder grädde Omdömen Home Instruktioner
1

Testa en liten del av läder som har märkpenna fläcken . Fukta en trasa med isopropylalkohol och försiktigt badda den på fläcken. Det är alltid en bra idé att testa ett litet område först för att se att metoden är effektiv och inte göra fläcken värre , även om de flesta läder svarar bra på alkoholbehandling.
2

Fukta din trasa med alkohol och försiktigt blot fläcken flera gånger . Flytta för att rengöra delar av din trasa och upprepa tills fläcken är borta . Du ska aldrig gnugga fläcken , eftersom detta kan göra att fläcken att gå djupare in i läder; det kan också orsaka att fläcken att sprida sig till andra områden av lädret. Skölj fläcken försiktigt med vatten och torka den med en torr , ren trasa .
3

Applicera en läder skyddskräm. Denna kräm innehåller naturliga oljor och vaxer som skyddar läder. Den lägger också ett transparent lager på ytan av läder som stöter bort vattenbaserade fläckar och förhindrar lösningsmedels fläckar från att absorbera djupt in i lädret . Applicera krämen på din läder var tredje månad .