Home & Garden >> Hem Trädgård >> Housekeeping >> Möbelvård >> Content

Tung Oil Använder

Tung olja är en omättad olja som tas från frön av tung olja trädet ( Aleurites fordii eller Aleurites montana ) . Trädet växer naturligt i Kina men också odlas i tropiska klimat i Sydamerika . Fröna av tung olja trädet är inneslutna i ett hårt skal ungefär lika stor som en valnöt som måste brytas för att exponera fröna . Tung olja frigörs när fröna krossas .
Wood Treatment

Tung olja ibland kallad " Kina träolja " och används främst som en behandling av trä som liknar linfröoljaeller vallmo fröoljor . Kinesisk träolja är klassificerad som " torkande olja " som kommer att avdunsta efter att den applicerats , vilket lämnar träytan med en skyddande matt finish. Ren träolja är vattentät , flexibel , giftfri och inte mörknar träytor . Fördelarna med att använda träolja över kemiska behandlingar eller linfrö inkludera dess motståndskraft mot syror och slitage , större täckningsområde , snabb absorption och torktid, och enkel applicering . Tungolja kan hittas i hårdvara och byggvaruhus .
Traditionell Använder

Tung olja har använts av kineserna som en behandling av trä i århundraden , men det har haft flera andra användningar under sin långa historia . Den användes som en bensintillsats av den kinesiska regeringen under andra världskriget . Den användes ursprungligen för att ersätta bensin helt och hållet , men visade sig vara för klibbigt för motorer för att hantera så det användes som bränsle komplement för att göra lagret räcker längre . Tungolja är klibbig konsistens gjorde det också en perfekt tillsats för murbruk och dess tätskikt egenskaper gjorde det en viktig pre- latex täta ingrediens. Tung olja används också som bindningselementet i indiska eller kinesiska bläck. Tungolja tjänade också som basolja för färger som används av tidiga människan och i hieroglyferna av forntida civilisationer .
Finish Additive

Tung olja används som en tillsats till olika typer av moderna trä lack . Det läggs också under tillverkningsprocessen för att ge sitt tätskikt , bindande och elastiska egenskaper för kemiska baserade träskyddsbehandlingar, vilket ger det bästa av naturliga och konstgjordakvaliteter . För att skapa hartsbaserat lack, är träolja uppvärmdes till 292 grader Fahrenheit tills någon antydan av överskott av fukt avlägsnas och blandas sedan med kolofonium. För att skapa lack med terpentin , bensin , bensen , aceton eller amylacetate bas , värms upp till 572 grader Fahrenheit och blandas träolja .
Tillämpa Tung Oil att träytor

Ren tung olja bör tillämpas på ett lätt slipad träyta som har torkas ren från främmande ämnen . Applicera tillräckligt tung olja för att lämna ytan synbart fuktig med din första lagret eftersom det kommer att sippra in i träet och skapar en skyddande bas . Vänta 15 till 20 minuter och torka bort extra olja med en ren bomullstrasaeller tyg . Vänta 48 timmar för första coat torka helt innan du applicerar ett andra skikt . Upprepa processen tills fyra lager är på plats . Den naturlig finish blir matt , men du kan uppnå glans genom att antingen polera den belagda ytan eller med hjälp av en speciell träolja lack . Behåll målgång genom att lägga till ett nytt lager en gång om året .

från:http://hem.98905.com/housekeeping/furniture-care/1012130807.html

Copyright © Hem Trädgård All rights reserved.