Skillnader mellan Firm & amp ; Mjuka Madrasser

I vår strävan att njuta av våra dyrbara timmars sömn varje natt , vi söker efter den perfekta madrassen . Vissa har starkt stöd , medan andra vill sjunka djupt in i en mjuk madrasser medan de fångar sina " zzzs . " Vilket sätt du föredrar att slå höet , är det viktigt att känna till viktiga skillnader mellan fasta och mjuka madrasser finns idag .
Coil Count

Enligt vissa strö branschexperter , spolen räkna med en madrass har bli mindre viktigt nummer för att veta när man köper en madrass . I huvudsak kan inte längre definieras kvaliteten på en madrass endast av antalet spolar . Med det sagt , den mjukaste madrasser innehåller cirka 250 slingor , och den styv innehålla upp till 1.000 spolar beroende på madrass storlek .

Om du har en dålig rygg eller bli överhettad under natten , kommer en fast madrass vara perfekt . Fasthet kommer att motstå sag , förbättra svankstödet och minska den mängd material som kommer i kontakt med huden - vilket leder till en svalare sömn. Å andra sidan , om du behöver för att känna som om du ligger på ett lager av fjädrar för att somna , kommer en mjuk madrass passar dig bra .
Pillowtops

om du letar upp den "mjuka faktorn " på din madrass , kommer att få en madrass med en bädd vara din bästa insats . Den madrasser lägger ett lager av skum mellan madrassen och bladen som ger mer dämpning . Omdömen

Många människor köper en fast madrass och lägga till en bäddmadrass ovanpå för att mjuka känslan av madrassen med bibehållen bra stöd . Denna kombination av fasta stöd med extra stoppning kan vara användbara för personer med rygg krämpor . Men om du vill spara lite pengar , bara köpa ett medel fasthet madrass och avstå från madrasser helt.

Det är viktigt att notera att pillowtops finns i olika tråd räknas , som blad . Köp 250 tråd räkna om stoppningen är allt du bryr dig om . Om du vill ha en silkeslen mjuk känsla också, köpa en med en 800 thread count .
Contouring

mjukare en madrass är , desto mer kommer den kontur till din kropp och sovställning . Fast madrasser har en kärna som skjuter tillbaka mot din kroppsvikt med mer kraft än mjukare kärnor . Denna fasthet uppnås genom högre spole räkna eller tjockare spolar .

är Skummadrasser sägs ha en överlägsen förmåga att kontur till din kropp och sovställning utan att offra svankstöd . Många svär vid dessa madrasser , både för deras stöd och minskning av allergenproducerandedammkvalster . Omdömen

Om du vill undvika $ 1,500- $ 3,000 prislapp ( eller fler) av en madrass , men också vill ha ett bättre -performing madrass än en vanlig spiralfjäder , köpa en madrass med fickor spolar . Spolarna är överdragen med tyg som isolerar varje vår . Detta uppnår bättre följsamhet och minskar mängden flex av madrassen när din partner rör sig under natten .
Coil Gauge

Tjockleken på en spole kallas spolen " gauge . " Ju tjockare spårvidd, desto mer elastisk fjädrarna kommer att bli, vilket resulterar i en fastare madrass. Tyngre eller tjockare 12,5 - gauge fjädrar installeras i fast madrasser , medan de ljusare , springier 16,5 - gauge fjädrar finns i mjuka madrasser .