Fire Sprinkler design Information

Brand sprinkler avser ett system som används för att släppa ut vatten när brand indikationer , till exempel en ökning till en förutbestämd temperatur , upptäcks . Sprinklers måste uppfylla vissa krav konstruktions som specificerats av NFPA ( National Fire Protection Association ) . Omdömen Glödlampor eller länkar

Brand sprinkler kan stängas via en tvådelad metalllänkbestående av en smältbar legering eller via ett värmekänsligt glas lampa . Länken eller glödlampa applicerar tryck på en plugg som förhindrar flödet av vatten till dess att aktiveringstemperaturen uppnås. Länken eller lampan är designad av färg , som klassificerar dess temperatur rating . En blå glaskolv , till exempel, har en temperaturklassificeringpå hög , och är utformad för att bryta och släppa vatten vid en temperatur mellan 250 och 300 grader Fahrenheit .
Automatisk

Automatisk sprinklers innehålla en deflektor , som producerar en viss sprej gång träffas av en vattenström . Denna spray är utformad att följa en nedåtgående mönster, men sprutmunstyckena kan fästas som gör det möjligt för flödet att spruta i olika mönster eller riktningar . Automatiska sprinklers agera individuellt eller oberoende baserad på temperaturmätningar i varje sprinkler närhet .
Open Orifice

Öppna öppnings sprinkler anses deluge sprinklersystem . Alla sprinkler aktiverar och spruta vatten samtidigt. Öppna öppnings sprinkler använder inte ett värmekänsligt element , och spraya när vatten skickas till rörsystemet som ansluter till öppen sprinkler .