Hur vill kolla Furnace kanaler för Blockering

Om någon av din ugn kanaler blir blockerad , kommer du att märka det - vilket rum matas luft via den blockerade kanalen kommer inte värma eller kyla tillräckligt , vilket ger en alltför kallt rum på vintern även med termostaten vände upp . Det är inte bara obehagligt , slösar det energi och pengar på din uppvärmning räkningen . Om du misstänker att en eller flera av husets kanaler är blockerade , kan du kanske att åtminstone delvis lösa problemet själv med snabb kontroll . Detta är vad du behöver
Skruvmejsel
Ficklampa
Visa fler Instruktioner
1

bort ventilen till det rum där blockeringen misstänks med en skruvmejsel . Det finns vanligtvis 2-4 stjärnskruvarna som håller en ventil på plats . Om du inte hittar ventilen , titta bakom möbler och längs basen av taket .
2

Titta in i kanalen med en ficklampa . Det borde vara helt tom och rensa så långt du kan se . Om du ser något inuti trumman, ta bort den om möjligt . Addera 3

Byt ut ventilen .
4

Kontrollera kanalerna i vinden eller krypgrund för om möjligt. Leta efter veck eller krossade sektioner i kanalerna , som orsakar blockering .
5

Justera alla spärrade kanaler noga för att låta luft flöda igenom , till att inte lossa några skarvar eller anslutningar .
Addera