Hur veta om det finns strukturella skador på en Hem

Det är viktigt att du kontrollerar ett hem för strukturella skador innan de köper den eller återinträda den efter en katastrof , exempelvis en tornado eller översvämning . Du kan se några strukturella skador , till exempel kollapsade väggar eller en saknad tak , med blotta ögat , medan andra skador , till exempel en sprucken stiftelse , kan vara svårare att se . Men om ett hem har lidit strukturella skador , är chansen att det skulle kunna kollapsa multiplicera . Sök professionell hjälp om du misstänker att ett hem har lidit strukturella skador , och aldrig gå in ett hem om du inte är säker på att det är säkert . Detta är vad du behöver
Gummihandskar
Skyddsglasögon
vattenpass
Ficklampa
Visa fler Instruktioner
Utanför Home
1

Put på gummihandskar och skyddsglasögon .
2

Survey utsidan av hemmet för synliga skador , såsom lutande eller svajande väggar eller ett hängande tak . Kontrollera taket för saknade bältros . Addera 3

Kontrollera ytterväggarna med ett vattenpass för att se till att de är helt lodrät .
4

Undersök platsen där hemmet möter grunden . Titta att se om hemmet har flyttats från sin ursprungliga plats .
5

Scan för sprickor i sten eller tegel , om utsidan av byggnaden innehåller murverk . Var särskilt uppmärksam på de områden runt dörrar och fönster .
6

Ring en professionell , till exempel en entreprenör , om du ser några yttre tecken på strukturella skador . Gå inte in i hemmet om du ser tydliga tecken på skador .
7

Stäng av externa gasledningar och elektriska brytare , om utanför hemmet förefaller fri från strukturella skador . Låt hemmet luften ut i flera minuter för att rensa eventuella rökgaser . Kontakta ditt elbolag om de viktigaste växlarna är inne .
Inside Home
8

Ange hemmet med försiktighet . Kontrollera noggrant att elektriska kortslutningar och strömförande ledningar och koppla bort alla strömbrytare och brytare . Använd en ficklampa i stället för en öppen låga som en ljuskälla , eftersom gas kan förekomma .
9

Studera inredningen efter tecken på skador på taket , till exempel hängande tak , lösa takbjälkar eller sprucken takstolar .
10

Använd ett vattenpass för att kontrollera den vertikala justeringen av väggarna . Öppna och stänga flera dörrar och fönster för att se om de stänger lätt . Om inte , kan väggarna ha skiftat .
11

Kontrollera grunden för sprickor .
12

Få alla utility system, såsom gas och kraft , kontrolleras och testas av en professionell . När alla system passerar inspektion , kan du slå på dem . Addera