Kan du måla direkt över Plywood Köksskåp Utan Primer

? En rad med dammiga utility skåp i garaget kan inte vinna mycket uppmärksamhet , men ditt kök skåp är mönsterexempel i ditt kök . Målning dem är ett ekonomiskt sätt att piffa upp ditt kök , men om du inte prime skåp först , kommer du förmodligen att bli besviken med resultatet . Priming plywood skåp kräver ett extra steg , men lack räcker längre , vilket sparar tid och pengar på vägen . Fördelar

Plywood skåp har ofta en upphöjd säd , grov textur eller knutar som blöder . Primers släta och dölja dessa smärre brister , skapar en perfekt canvas för färg . Paint följer smidigt till en grundad yta för färre marker och en tåligare yta , vilket är särskilt viktigt för köksluckor som tar en hel del slitage . Primers döljer också fläckar och hålla färg färger sant .

Typer

En grundläggande primer är oftast tillräckligt för de flesta plywood skåp , men om din är färgade , prova en fläck - blockerande primer . Oljebaserade primers är illaluktande , tar längre tid att torka och är svåra att städa upp , men de ger en mer hållbar finish än vissa emalj primers .
Metod

Innan grundning och målning köksluckor , rengöra dem noggrant för att avlägsna smuts och fett . Reparera eller byt ut trasiga gångjärn och löpare och ta bort hårdvara . Lätt sand skåp slutade med en fläck eller sealer . Ta bort skåpdörrar att måla dem . Pensla ett lager primer på och låt den torka ordentligt innan målning . Applicera 2-3 lager av vattenbaserad uretan efter målning skåp för att öka hållbarheten .
Undantag

gammal , kanske vintage skåp redan har flera lager färg på dem , så är du troligen inte har problem med ojämna kanter , korn eller blödning sav . I så fall kanske du inte behöver primer , speciellt om du målar skåpen i samma färg . Var särskilt försiktig med skåp för att undvika hack och stötar under de första två till tre veckor efter målning , tills färgen har härdat och härdat . Addera