Hur Patch gipstak

Gipstak visar sprickor med tiden på grund av ålder eller vattenläckage . Om du har spruckna eller missfärgad gips tak , kan du reparera dem själv med några steg till follow.Things Du behöver
skyddsglasögon
Handskar
Saw eller gips cutter
Sharp brukskniv
Rak kant linjal
Pencil
Ladder
Gips
Skruvmejsel
Skruvar ( för gips ) katalog Gips tejp
Spackling förening eller fogmassa
Kitt kniv
Sand papper
Tack tyg
Vakuum
texture förening ( för texture tak ) katalog Paint ( i färg som matchar resten av taken om du inte planerar att måla om )
Visa fler Instruktioner

1

Undersök dina tak . Om du ser peeling , sprickbildning och missfärgning på grund av vatten fläckar , anteckna dem .
2

Samla material som behövs för detta projekt . Addera 3

Använd ögonskydd t.ex. skyddsglasögon för att förhindra att damm och smuts kommer in ögonen .
4

Få en stadig stege som kan stödja din vikt och utrustning .
5

Markera områden med penna som du kommer att skära och lock eller plåster senare . Använd en rak linjal så att linjerna är även när du gör nedskärningar .
6

Betyg linjer eller märken , med hjälp av din rak linjal som guide . Du kan använda en vass mattkniv för att utföra denna uppgift . Sätt Gips tejp på gjorde området så att gips inte kommer att falla sönder .
7

Punktering det gjorde området och ta bort gips . För svårt att skära områden kan du använda en Gips fräs eller liten handsåg .
8

Skär en bit av gips som skulle användas för att lappa eller täcka hålet . Ge åtminstone1/4 tum av ersättning på varje sida så att pjäsen kommer att passa i hålet .
9

Sand hörnen och på sidorna av öppningen hålet och pjäsen skär torr vägg för att säkerställa att kanterna är gemensamt smidigt.
10

Fäst bit skär gipsskivor i taket med hjälp av skruvar . Se till att träffa regeln eller dubbar för att hålla upp dem ordentligt .
11

Täck sömmarna med drywall tejp , se till att den är jämn och plan .
12

Ansök gips förening eller gips med hjälp av en spackel . Se till att du har en slät yta som sprids jämnt utan att visa för mycket oegentligheter . Slät med sandpapper om ytan torkar upp ojämnt . Du kan behöva upprepa processen tills du får önskad tjocklek . Undersök att bandet och skruvar är inte längre syns .
13

Rengör ytan med putstrasa eller dammsugare .
14

Applicera färg som skulle matcha resten av taken . Om du har strukturerad yta kan du konsistens taken med texture förening som du kan köpa i sprayburkar . Spraya dem på jämnt matcha uren redan på taken låt torka innan målning . Addera