Home & Garden >> Hem Trädgård >> Home Repair & Maintenance >> snickeri >> Content

Problem med alträ Skåp

Alder används inom byggbranschensom en all -purpose skåp material . Den accepterar fläcken lätt att imitera andra hårda träslag , och på grund av liknande ådringsstruktur , är en livskraftig stand -in för björk eller körsbär . Problem i samband med klibbal bygger mestadels på sin mjukhet och brist på karaktär .
Missbruk

Alder är bland de mjukaste av de hårda träslag . På Janka skala - där, tätheten av trä - al har en rating på 590. För jämförelsens skull har tall en Janka rating av 540 , vilket gör alder bara lite hårdare. Det kan repas med en nagel . Ek är vanligtvis den mest använda av alla skåp lövträd , med en Janka rating på 1,290 . Alträ kommer inte att hålla upp till tonåringar, barn eller övergrepp liksom de flesta hårda träslag . Bucklor är vanliga på skåpdörrar som mitt framför näsan för hårt . Korrekt tätning och ytbehandling kan lägga hållbarhet klibbal . Om barn är vuxna och en viss ersättning observeras , kommer al behålla sin skönhet under många år .
Plywood Oro

De flesta al skåp har åtminstone någon al plywood i deras konstruktion. Den inneboende mjukhet al avser hållbarhet plywood . Alder plywood görs med mycket tunna skivor av fanér . Denna typ av faner är nästan som papper . Extrem försiktighet måste vidtas för att undvika att slipa ett hål i faneret om du bygger eller reparerar en al skåp ; det är en av de vanligaste problem som den genomsnittliga möbelsnickare . En annan fråga med klibbal plywood bor med färgerna . Alder plywood görs ofta med flera faner sektioner . Resultatet är plywood med mörkare eller ljusare remsor på samma stycke. Skillnaderna är ibland som natt och dag , med kontrasterande färger på samma skåp eller dörr . Erfarna yta arbetare kan ibland blanda dem , men det är nästan alltid synliga . Vissa av färgskillnader inte dyker upp förrän de är färgade, och då är det för sent .
Karaktär brister

Alder saknar de breda , komplexa kornmönster ek, ask eller körsbär . På andra änden av skalan , det saknar de ståtliga , raka mönster av vit ek eller mahogny . Alder svarar att färga lätt , men vissa anser al intetsägande och utan karaktär . Undantaget från regeln är knotiga al , som har en uppsjö av knutar , virvlar och färgvariationer som förlänar ett rustikt utseende till skåp . Knotiga al skåp är tilltalande , men efterföljande problem med synliga knutar kan vara problematiskt .
Shadow Effect

Alder kan ändra färg i solen. Även känd som & quot; skuggeffekt, & quot ; al reagerar för direkt solljus . Blekning av hårda träslag är inte ovanligt , men al är brun till att börja med . Även en måttlig mängd solljus kan bleka färgen till en ljusare nyans . Om ett föremål eller till och skuggor blir kvar på ytan av den al när solljuset är närvarande , kan man producera en skugga som finns kvar på ytan av träet efter det att föremålet avlägsnas. Skuggeffekten är inte ovanligt i hårda träslag , men skogen inklusive al , teak och körsbär är mer benägna att drabbas av det än ek, ask eller lönn . Köpa och sälja Moisture Issues Home < p > Woodworkers har fastställt att alträ är den mest stabila när innehållet av träet fukt är cirka 12 procent. Det är typiskt ugnstorkade , levereras och görs till skåp på denna nivå . Även om du kunde kontrollera fuktnivåni ditt eget hem , det är inte alltid möjligt att behålla den. Luftkonditionering, värmeelement och utomhusförhållanden bestämmer fuktigheten i de flesta hem . Alder kan spricka , eller delad när alltför torr och expandera när luftfuktigheten är för hög . Alla hårda träslag är föremål för förändrade luftfuktigheten , men medfödda mjukhet klibbal göra den mer mottaglig .
Stripped Fasteners

Skruvar , spikar och andra fästanordningar tenderar att skala bort lättare i al än i andra träslag. Den fiberliknandekorn har ingen hållkraftmer betydande ådringsstruktur . Erfarna möbelsnickare använder kurs skruvar eller skruvar med färre trådar , när man arbetar med al för att ta itu med problemet . Naglar kan dra loss utan ordentlig längd eller köp. Självhäftande belagda naglar är lämpligt när man bygger skåp med klibbal .

från:http://hem.98905.com/home-repair-maintenance/carpentry/1012133887.html

Copyright © Hem Trädgård All rights reserved.