Hur man bygger en rumsavdelare Wall på hjul

En rumsavdelare kan lägga en helt ny dimension till något utrymme . Oavsett om du vill avsnittet bort ett litet område i vardagsrummet för att använda som ett kontor , vill göra en lekplats för barnen eller skapa ett privat område för att byta kläder i en effektivitet lägenhet , erbjuder en avdelare nästan oändliga möjligheter . En rumsavdelare blir ännu mer bekvämt om du lägger några fälgar till sin bas så att du kan bara rulla runt när du vill justera den. Bygga ditt eget rum avdelare på hjul kräver endast några grundläggande verktyg och en resa till din lokala järnaffär . Du behöver också två partners för att hjälpa you.Things Du behöver
Plywood ark , 1 tum tjock , dimensioner till företräde
220 - slippapper
2 - by- 4 planka , så länge plywoodskiva
4 rullhjul med skruvplatta
borrmaskin
16 träskruv , 1 tum lång ( kan antalet variera beroende på hur många skruvhål i konsoler )
6 90 - graders fästen

Visa fler Instruktioner
1

Ha en plywoodskiva klippa till den storlek du vill ha på din delare . De flesta järnaffärer kommer att göra det åt dig . Har din 2 -by- 4 planka skuren till samma längd som botten av plywoodskivan .
2

Sand ned plywoodskiva med sandpapper , särskilt längs kanterna. Detta för att jämna ut de skarpa kanter som kan orsaka skärsår , och bidrar till att förhindra splitter . Addera 3

Skruva ett rullhjultill varje hörn av en sida av 2 - by- 4 planka på 4 - tums sida . Plankan kommer att fungera som bas för din delare . Rullhjulkommer att knytas till kvadratformadeskruvplattormed fyra skruvhål i varje hörn . Använd en borrmaskin för att vägleda trä skruvar genom hålen i skruvplattornaoch säkra rullhjulpå plankan .
4

Ställ plankan på hjulen och testa den för att se till att det rullar runt ordentligt . Det ska likna en lång , smal skateboard .
5

Har din partner centrera plywoodskiva över plankan . Se till att den är perfekt centrerad och står rakt upp , vinkelrätt mot plankan . Detta är i huvudsak vad din nakna avdelare kommer att se ut .
6

Fäst plywoodskiva på planka med monteringsfästena . Konsolerna är bitar av metall böjda i 90 graders vinkel med skruvhålen på varje ände för att ansluta arket till plankan . Placera en hållare vid vardera änden av arket på varje ände och en i mitten. Upprepa proceduren med den andra sidan av arket .
7

Testa avdelare genom att rulla den runt och se till att det inte är för vinglig . Bifoga fler fästen om det verkar skakig i botten . Addera