Hur man gör en Shirred Valance Curtain

Shirred Valance gardiner är en av de mest grundläggande skärmkanterna för att göra . Även de med liten eller ingen sömnad erfarenhet kommer inte ha svårt att göra en . Använd shirred skärmkanterna för att klä upp gardiner , eller använda dem som en enda fönster behandling . Shirred kappor är kvadratiskt eller rektangulärt formade , beroende på fönstret. Skärmkanten har en stång ficka för upphängning . När den placeras på staven , står saml övre delen av skärmkanten upprätt. Tyg val som är lämpliga för att göra skärmkanten är nästan endless.Things Du behöver
Måttband
Pencil
Papper
Chalk
Sax
Pins
Symaskin
Tråd Flighter Iron
Visa fler Instruktioner
1

Mät området i fönstret för den veckade Valance . Använd ett måttband och mät fönstrets bredd och önskad längd . Start och slut bredden mätning där gardinstång fäster till väggen. Notera fönstrets mått på papper .
2

Lägg fyllighet till den veckade Valance genom att fördubbla mätningsbredden. Lägg till ytterligare 10 inches till mätningen längden att möjliggöra fållen , rod pocket söm och över samlas . Till exempel, om din breddmått är 36 inches , fördubbla den siffran ger dig 72 inches . Om önskad längdmätning är 12 inches , lägga till 10 inches ger dig 22 inches , med en slutlig mätning av 72 inches bred och 22 inches lång . Addera 3

Lägg tyget för den veckade Valance på en stabil , plan yta . Mät och markera önskade mätningar på tyget med hjälp av ett måttband och krita . Använd vass sax och klipp ut din veckade Valance tyg panel .
4

Vik de bästa och sidokanterna på tyget mot avigsidan 1/2 tum . Vik tyget kanterna igen ytterligare 1/2 tum . Det håller den yttre kanten från upprivning . Klämma de yttre kanterna på plats. Sy en 1/4-tums bred söm längs nålas kanterna och ta bort stiften .
5

Vik den övre delen av skärmkanten mot avigsidan av tyget 8 inches . Klämma sektionen för att hålla den på plats. Sy en söm 1/2 tum ovanför den nedre kanten av den vikta väven att säkra den. Sy en söm 2-1/2 inches ovanför den tidigare sömmen att skapa ficka för stången . Detta lämnar en 5 - tums avsnitt topp som kommer att stå upprätt och samlas när de placeras på staven.
6

Skapa nederkant genom vikning av den nedre kanten av duken 1 tum mot insidan. Vik tyget över ytterligare en tum , och nåla fast. Sy en 3/4-tums bred söm längs botten . Ta ner tyget och trimma bort några långa trådar .
7

Järn den veckade Valance innan du installerar den på stången och placera den i fönstret . Järn alla sömmar platta , inklusive den övre delen av skärmkanten . Placera Valance på stången , och hänga den i änkan . Även ur toppen samlar med händerna . Addera