Wafer Board Vs. Spånplattor

Skapa scrapbook , fest eller heminredning dekorationer med spånskivor eller rån ombord die nedskärningar , monogram bokstäver och former. Du kan skapa alla typer av projekt med båda typer av material , eftersom de alla har en liknande pop - out effekt . Men vilken typ av material du använder beror på personliga preferenser och det specifika projektet , eftersom spånplatta är bäst för vissa hantverk och rån styrelse har en helt annan känsla . Durablity

Både wafer board och spånskivor erbjuda hållbarhet , men rån ombord är ganska lite tätare än spånskiva , eftersom den är gjord av komprimerat trä och fibrer . Traditionell wafer board används inom bygg och görs i stora skivor . Dock är wafer board också skuren i mycket mindre bitar och former för bearbetning . Spånskivor härrör från kartong, tidningar och returpapper . Densiteten varierar , men både rån styrelse och spånplattor skapar en upphöjd framträdande på projekt eftersom varken material är helt platt . Du kan använda spånskivor och rån ombord för att skapa alla typer av enstaka projekt eller skapa ett projekt med både material och andra utsmyckningar .

Texturer

texturer varierar kraftigt , beroende på vilken typ av spånskiva eller rån ombord . Unfinished spånskiva har en grov exteriör som känns som strimlad kartong . Däremot kan du avsluta spånskiva med färger, glasyrer och annat material för att ändra texturen . Premade spånskivor kit innehåller bokstäver och former som redan har glaserade över . Ibland pressas blankt papper på formerna för att skapa en blank , dekorativ effekt . Detta ändrar texturen för att jämna med en pop - out stil . Wafer bräda är ett smidigt, tunt till medelträstycke som har pressats in i ett bräde. Du kan hitta rånet brädets rutor i alla storlekar eller köpa specifika wafer board former och bokstäver .

Bästa Projekt för Wafer Board

Wafer Pension kostar mer än spånskivor , så väljer wafer styrelsen att komplettera trä - arbetsprojekt, trä skugga lådor och heminredning projekt . Alltid köpa wafer board kit och material på hantverk butik eftersom byggvaruhus säljer bara stora ark wafer styrelse , och det skulle vara alltför svårt att skära skivorna i de rätta formerna . Wafer boad har en mjuk konsistens , så det är lätt att måla och förändra . Måla wafer board bokstäver för att stava ditt barns namn och hänga upp dem i sitt rum ovanför dörren . Du kan också måla hjärtformade oblat ombord stycken rosa och rött och limma dessa runt en trä korg handtag .

Bästa Projekt för Chipboard

Chipboard fungerar bäst för projekt som omfattar scrapbooks, små minnesminnessaker, kort, affischer och andra pappersprojekt. Spånskivor är lättare än rånet ombord , så det kan lägga en upphöjd utseende utan att skapa för mycket bulk eller tyngd i en klippbok . Använd spånplattor för att skapa upphöjda titlar på topparna av scrapbooks och inramade kollage . Addera

Vorherige Seite

Nästa artikel