Craftsman Bungalow House Färger

The Craftsman Bungalow är en enkel stil av hus som har sitt ursprung i början av 1900 och var en utväxt av rörelsen Konst och hantverk som betonade enkel stil och funktion med stiliserad detalj . The Craftsman stil betonas ett samband med naturen och en uppskattning av det arbete som den vanliga människan . Craftsman färger inkluderar jordfärger för målade ytor och enkla fläckar för omålat trä . Exteriör Färger

I linje med den naturliga temat för hantverkare stil , var exteriöra färger inspirerade av färgerna i omvärlden . Hus byggdes i tegel eller sten eller haft FJÄLLPANEL sidospår som målades eller färgade . Taket var ofta skiffer i färg eller faktisk skiffer i stora delar av landet med terrakotta kakel i väst och sydväst. Soluppgång och solnedgång nyanser var vanliga men i dämpade nyanser som blandas med naturen . Dämpade gröna, bruna, grå och skiffer användes på utsidan tillsammans med de naturliga färgerna i tegel och trä . Det var mild kontrast mellan målad sidospår eller nakna tegel och rännstenen , fönster och veranda räcke . Färger var ofta i samma nyans ( färg ) men en nyans eller två ljusare på trim . Fönsterluckor var ofta målade en tredje mild färg för att ge lite intressant .

Interiör färger

Den naturliga temat fortsatte i hemmet . Färgerna på köksträdgården var en gemensam inspiration . Dämpat grönt , beige , blå och lila dök upp på väggarna med en stor trä trim . Den mest gynnad trä var ek , ofta med varma rödaktiga fläckar , som var särskilt i Kalifornien där rödek dominerade som en del av uppdraget stil . Inom Prairie segmentet av hantverkare stil , rådde mörkare fläckar .

Klädsel , gardiner och mattor

Under Konst och hantverk eran , många tyger hade intrikata flerfärgade mönster . Craftsman textilier tenderade att förenkla konstruktionen med stiliserade , nästan karikatyr -liknande mönster . Textilier var varma , diskreta färger . Tunga , formella draperi tyger övergavs till förmån för enkla gardiner av bomull i mjuka färger . Möbeltyger bärs på dämpad färgtema . Mattor gynnades över vägg till vägg mattor och mattor transporteras ofta stiliserade mönster som bundna färgerna i rummet tillsammans . Kasta kuddar och varv mattor som välkomna fläckar av djupare färg med höjdpunkterna i antik guld , mörkblå , rödbrun eller ros .

Möbler Färger

Möbler var färgade trä , ofta ek , med matt eller halvglansfinish . Fläckarna var öppet och medium till mörka , att föra ut den naturliga träets ådring . Det fanns en brist på intrikat carving eller svarvning . Möbler var glest stoppad , så att naturligt trä för att visa så mycket som möjligt . Det var måttlig stoppning i klädseln . Läderklädsel färgas i mitten till mörka rödaktiga nyanser var vanliga på stolsitsar och ryggar . Lädret hade en matt finish och var nästan aldrig svart . Soffor eller " lägger sig " var också ofta klädda i läder , men med trä fortfarande visar . Addera